konfekt
Brente mandler med kanel
Er du ute etter et tradisjonelt julegodteri som virkelig smaker jul? Da er brente mandler tingen for deg! Det er enkelt å lage, holder i ukesvis og er perfekt som spiselig julegave!

30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
500 gmandler
250 gmelis
1 og en halv dlvann
1 tskanel
en halv tssalt
1 sssmør
Fremgangsmetode
Start med å spre mandlene utover et stekebrett kledd med bakepapir. Rist mandlene ved 200 grader i 8-10 minutter i stekeovnen.
Finn frem en stor kjele eller gryte. Bland sammen vann, melis, kanel og salt. Kok opp, tilsett mandlene og skru ned temperaturen til medium.
La vannet koke helt inn, til sukkeret begynner å krystallisere seg og bli til en tørr masse. Skru temperaturen opp noe og rør godt hele tiden til sukkeret smelter og legger seg som et karamellag rundt mandlene.
Tilsett til slutt smøret og bland godt. Dette gjør at mandlene ikke klistrer seg like mye sammen.
Legg mandlene utover en silikonbakematte eller bakepapir med litt olje. Bruk to sleiver eller gafler til å spre mandlene fra hverandre. Vær oppmerksom på at mandelmassen nå er svært varm.
La mandlene avkjøles helt før de legges over i lufttette glass eller bokser.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆