konfekt
Cake pops
Det er ikke alltid så enkelt å beregne hvor mye kake man trenger, spesielt ikke når man inviterer til fest. Da er det godt å vite at du kan lage kule cake pops av restene.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
300 gsukkerbrød (eller sjokoladekakebunn)
2 dlvaniljekrem
200 ghvit sjokolade (eller mørk)
Fremgangsmetode
Smuldre opp kakerestene til en fin og tørr masse. Cake popsene skal være mer kompakte, og trenger å tilføres noe fuktighet, som for eksempel vaniljekrem eller kremost.
Hvis du vil bytte ut vaniljekremen med ostekrem, trenger du cirka 100 g kremost naturell blandet med 1 ts vaniljesukker og 200 gram melis.
Kna sammen kakerestene med det fuktige.
Trill kuler til ønsket størrelse, men ikke større enn at de kan stå på en pinne.
Hvor mange cake pops det blir, avhenger av størrelsen.
Sett kakene kaldt, gjerne en halv time.
Lag så en glasur med melis og konditorfarger eller smelt sjokolade i et vannbad.
Dypp kaken i glasuren eller sjokoladen, og pynt med det du måtte ønske og ha tilgjengelig. Kokosmasse, hakkede mandler, kakestrøssel og annen pynt passer fint.
Bruk gjerne en sprøytepose med liten tupp hvis du skal lage detaljer.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆