konfekt
Sjokoladebark med nøtter og appelsin
Sjokoladebark er den enkleste julekonfekten du kan lage. Alt du trenger å gjøre er å smelte sjokolade, og strø over det du liker av nøtter og for eksempel tørket frukt. Vår versjon har kanel og litt appelsinskall for skikkelig julefølelse.

5min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
200 gmørk sjokolade
en halv tskanel
50 gpekannøtter
50 gpistasjenøtter
en halv tshavsalt
en halv stkappelsin (kun skallet)
Fremgangsmetode
Sjokoladebark med nøtter og appelsin
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Pass på så det ikke kommer noe vann i sjokoladeblandingen. Rør inn kanelen.
Kle bunnen av en brødform eller liten kakeform med bakepapir eller plastfolie. Hell sjokoladeblandingen nedi.
Grovhakk pekan- og pistasjnøttene. Dryss nøttene over sjokoladeblandingen.
Avslutt med et lite dryss havsalt og litt raspet appelsinskall over sjokoladen.
Sett formen kaldt og la det avkjøles helt før du knekker opp sjokoladebarken i biter.
Oppbevar i lufttett boks i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆