Til hovedinnhold
konfekt

Sjokoladebark med nøtter og appelsin

Sjokoladebark er den enkleste julekonfekten du kan lage. Alt du trenger å gjøre er å smelte sjokolade, og strø over det du liker av nøtter og for eksempel tørket frukt. Vår versjon har kanel og litt appelsinskall for skikkelig julefølelse.

Sjokoladebark med pistasjenøtter, appelsinskall og pekannøtter delt i biter og servert på svart bakgrunn med gullbestikk. Revet appelsinskall drysset over.

5min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

200gmørk sjokolade

en halvtskanel

50gpekannøtter

50gpistasjenøtter

en halvtshavsalt

en halvstkappelsin (kun skallet)

Fremgangsmetode

Sjokoladebark med nøtter og appelsin

Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Pass på så det ikke kommer noe vann i sjokoladeblandingen. Rør inn kanelen.
Kle bunnen av en brødform eller liten kakeform med bakepapir eller plastfolie. Hell sjokoladeblandingen nedi.
Grovhakk pekan- og pistasjnøttene. Dryss nøttene over sjokoladeblandingen.
Avslutt med et lite dryss havsalt og litt raspet appelsinskall over sjokoladen.
Sett formen kaldt og la det avkjøles helt før du knekker opp sjokoladebarken i biter.
Oppbevar i lufttett boks i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen