Til hovedinnhold
dessert og søtt

Marengsjuletre med hjemmelaget vaniljekrem

Dette er kanskje julens skjønneste juledessert! Det er en vri på pavlova der marengsen er stablet som et juletre, og fylt med fløyelsmyk hjemmelaget vaniljekrem, og friske bringebær.

Marengsjuletre med hjemmelaget vaniljekrem; runde skiver av marengs, stablet i form av et juletre med vaniljekrem, friske bringebær og små marengs i mellom lagene. Marengsjuletreet står på hvitt bord med hvite dekortrær i bakgrunnen.

2t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Marengs:

6stkeggehviter

375gsukker

1ssmaisenna

1sssitronsaft (til vasking av bollen)

Vaniljekrem:

4stkeggeplommer

en halvdlsukker

1stkvaniljestang

4dlhelmelk

1ssmaisenna

Fyll:

1kurvbringebær (ferske)

25gfrysetørkede bringebær

Fremgangsmetode

Marengs

Varm stekeovnen til 130 °C.
Ha eggehvitene i en ren bolle (se tips), og begynn å vispe. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Når eggehviten begynner å få topper, tilsett sukkeret litt og litt.
Når alt sukkeret er tilsatt, øker du farten på vispingen og visper i minst 5 minutter til. Skrap marengsen ned i bollen med en slikkepott, og tilsett maisstivelsen. Pisk videre i 3-5 minutter.
Sjekk om sukkeret er oppløst ved å ta litt mellom fingrene. Du skal også kunne snu bollen på hodet uten at marengsen renner ut.
Ha marengsen i en sprøytepose med en tyll med stjernemønster. Sprøyt 7 sirkler i forskjellig størrelse på to stekebrett med bakepapir. Begynn med en stor sirkel og lag dem gradvis mindre. Lag små marengs/pikekyss med restene.
Stek marengsen i 2 timer.

Vaniljekrem

Visp eggeplommer og sukker i en kjele. Del vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett både frø og stang i blandingen. Rør inn melk og maisenna.
Varm blandingen på middels høy varme mens du visper kontinuerlig, spesielt langs kantene og bunnen. Kremen vil tykne etter hvert, men unngå at den koker for å hindre at den sprekker. Visp til kremen er tykk.
Ha kremen i en bolle, og avkjøl i kjøleskapet. Rør jevnlig for å unngå snerk. Visp den forsiktig opp, og ha den i en sprøytepose.

Montering

Det er best å sette sammen marengsjuletreet rett før servering.
Legg den største ringen på et kakefat.
Fyll på med vaniljekrem, bringebær, og små marengs. Bygg opp lagene til et marengsjuletre.
GROUP. Tips!
Skyll bollen i kokende vann, og tørk den godt. Gni innsiden av bollen med sitron. Tørk bollen med kjøkkenpapir.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit