dessert og søtt
Marengsjuletre med hjemmelaget vaniljekrem
Dette er kanskje julens skjønneste juledessert! Det er en vri på pavlova der marengsen er stablet som et juletre, og fylt med fløyelsmyk hjemmelaget vaniljekrem, og friske bringebær.
2t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Marengs:
6 stkeggehviter
375 gsukker
1 ssmaisenna
1 sssitronsaft (til vasking av bollen)
Vaniljekrem:
4 stkeggeplommer
en halv dlsukker
1 stkvaniljestang
4 dlhelmelk
1 ssmaisenna
Fyll:
1 kurvbringebær (ferske)
25 gfrysetørkede bringebær
Fremgangsmetode
Marengs
Varm stekeovnen til 130 °C.
Ha eggehvitene i en ren bolle (se tips), og begynn å vispe. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Når eggehviten begynner å få topper, tilsett sukkeret litt og litt.
Når alt sukkeret er tilsatt, øker du farten på vispingen og visper i minst 5 minutter til. Skrap marengsen ned i bollen med en slikkepott, og tilsett maisstivelsen. Pisk videre i 3-5 minutter.
Sjekk om sukkeret er oppløst ved å ta litt mellom fingrene. Du skal også kunne snu bollen på hodet uten at marengsen renner ut.
Ha marengsen i en sprøytepose med en tyll med stjernemønster. Sprøyt 7 sirkler i forskjellig størrelse på to stekebrett med bakepapir. Begynn med en stor sirkel og lag dem gradvis mindre. Lag små marengs/pikekyss med restene.
Stek marengsen i 2 timer.
Vaniljekrem
Visp eggeplommer og sukker i en kjele. Del vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett både frø og stang i blandingen. Rør inn melk og maisenna.
Varm blandingen på middels høy varme mens du visper kontinuerlig, spesielt langs kantene og bunnen. Kremen vil tykne etter hvert, men unngå at den koker for å hindre at den sprekker. Visp til kremen er tykk.
Ha kremen i en bolle, og avkjøl i kjøleskapet. Rør jevnlig for å unngå snerk. Visp den forsiktig opp, og ha den i en sprøytepose.
Montering
Det er best å sette sammen marengsjuletreet rett før servering.
Legg den største ringen på et kakefat.
Fyll på med vaniljekrem, bringebær, og små marengs. Bygg opp lagene til et marengsjuletre.
GROUP. Tips!
Skyll bollen i kokende vann, og tørk den godt. Gni innsiden av bollen med sitron. Tørk bollen med kjøkkenpapir.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆