Til hovedinnhold
dessert og søtt

Mascarponekrem med klementiner og salt peanøttkrokan

Denne moderne julevarianten av tilslørte bondepiker er frisk og søt på smak, og er enklere å lage enn du kanskje tror!

Mascarponekrem med klementiner og salt peanøttkrokan servert i glass på dekket julebord med hvit duk.

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Mascarponekrem:

1boksmascarpone (250g)

1dlseterrømme

1sssitronsaft

1tsvaniljesukker

2ssmelis

Peanøttkrokan:

en halvdlvann

50gmeierismør

200gsukker

1posepeanøtter (salte)

Til servering:

1boksklementiner (hermetiske eller 4 ferske)

Fremgangsmetode

Peanøttkrokan

Ha sukker, meierismør, peanøtter og vann i en tykkbunnet kjele, og kok opp på middels varme.
Rør kontinuerlig til vannet har fordampet, og sukkeret har krystallisert seg.
Når sukkeret smelter igjen og blir blankt, heller du blandingen raskt over på bakepapir og avkjøler.

Mascarponekrem

Ha alle ingrediensene til kremen i en bolle, og pisk til en luftig krem.

Servering

Legg klementinbåter i bunnen av 4 glass. Fordel cirka 2-3 ss av mascarponekrem over frukten. Finhakk peanøttkrokanen, strø på toppen av kremen, og server.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen