dessert og søtt
Mascarponekrem med klementiner og salt peanøttkrokan
Denne moderne julevarianten av tilslørte bondepiker er frisk og søt på smak, og er enklere å lage enn du kanskje tror!

15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Mascarponekrem:
1 boksmascarpone (250g)
1 dlseterrømme
1 sssitronsaft
1 tsvaniljesukker
2 ssmelis
Peanøttkrokan:
en halv dlvann
50 gmeierismør
200 gsukker
1 posepeanøtter (salte)
Til servering:
1 boksklementiner (hermetiske eller 4 ferske)
Fremgangsmetode
Peanøttkrokan
Ha sukker, meierismør, peanøtter og vann i en tykkbunnet kjele, og kok opp på middels varme.
Rør kontinuerlig til vannet har fordampet, og sukkeret har krystallisert seg.
Når sukkeret smelter igjen og blir blankt, heller du blandingen raskt over på bakepapir og avkjøler.
Mascarponekrem
Ha alle ingrediensene til kremen i en bolle, og pisk til en luftig krem.
Servering
Legg klementinbåter i bunnen av 4 glass. Fordel cirka 2-3 ss av mascarponekrem over frukten. Finhakk peanøttkrokanen, strø på toppen av kremen, og server.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆