dessert og søtt
Mascarponekrem med klementiner og salt peanøttkrokan
Denne moderne varianten av tilslørte bondepiker er frisk og søt på smak, og er rask å smelle sammen.
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 boksklementiner (hermetiske eller 4 ferske)
Mascarponekrem:
1 boksmascarpone (250g)
1 dlseterrømme
1 sssitronsaft
1 tsvaniljesukker
2 ssmelis
Peanøttkrokan:
en halv dlvann
50 gmeierismør
200 gsukker
1 posepeanøtter (salte)
Fremgangsmetode
Pisk alle ingrediensene til mascarponekremen til en luftig krem i en bolle.
Peanøttkrokan: Ha sukker, smør, vann og peanøtter i en panne på middels varme. Rør hele tiden til vannet har fordampet og sukkeret krystalliserer seg. Når sukkeret igjen smelter og blir blank heller du blandingen raskt over på bakepapir og avkjøler.
Legg klementinbåter i bunnen av 4 glass. Fordel cirka 2-3 ss av mascarponekrem over frukten. Finhakk peanøttkrokanen, strø på toppen av kremen, og server.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆