dessert og søtt
Ovnsbakte epler med rosiner og mandler
Epler bakt i ovnen med brunt sukker, rosiner og mandler er knallgodt som dessert, eller til kveldskosen. Servér gjerne med en kule vaniljeis eller litt vaniljekesam.

30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
6stkepler
en halvdlbrunt sukker
en halvdlrosiner
en halvdlmandler (grov hakket)
2sssmør (til smøring av formen)
1sshvitt sukker (til formen)
Fremgangsmetode
Skyll eplene. Skjær av topplokket og skjær ut kjernehuset.
Bland sammen brunt sukker, rosin og mandler, og fyll i kjernehuset. Putt gjerne på topplokket igjen.
Ha eplene i en smurt ildfastform som du strør med litt sukker. Dette blir deilig karamellsaus.
Stekes i midten i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, til eplene er møre.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆