dessert og søtt
Riskrem med salt karamellsaus og røstede hasselnøtter
Riskrem er tidenes juledessert, men prøv å bytte ut den røde sausen med saltet karamellsaus og hakkede nøtter. Hasselnøtter gir litt å tygge på, og salt setter ekstra god smak på karamellen. Bruk gjerne ferdig karamellsaus hvis du vil gjøre det ekstra enkelt.
30min
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Riskrem:
5 dlferdig risgrøt
1 stkvaniljestang
5 dlkremfløte
1 og en halv ssmelis
Salt karamellsaus:
200 gsukker
70 glys sirup
2 dlkremfløte
100 gmeierismør
2 klypehavsalt
Røstede hasselnøtter:
200 ghasselnøtter
Fremgangsmetode
Riskrem
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk fløte, melis og vaniljefrø til en løs krem. Smak evt. til med mer melis, men husk at karamellsausen er ganske søt.
Vend risgrøten forsiktig med kremen, men ikke rør så mye at konsistensen bli kornete. Sett riskremen i kjøleskapet.
Salt karamellsaus
Ha sukker og lys sirup i en tykkbunnet kjele. Smelt det til karamell på lav/middels varme.
Tilsett fløten litt etter litt, og la det koke noen minutter.
Ha i smør og havsalt, og rør til alt er godt blandet.
Røstede hasselnøtter
Fordel nøttene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl dem og gni av den tynne hinnen med et rent kjøkkenhåndkle. Hakk nøttene grovt.
Server riskremen med karamellsaus og hakkede nøtter.
Tips!
Bruk gjerne ferdig karamellsaus for å gjøre oppskriften enda enklere.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆