dessert og søtt

Riskrem med salt karamellsaus og røstede hasselnøtter

Riskrem er tidenes juledessert, men prøv å bytte ut den røde sausen med saltet karamellsaus og hakkede nøtter. Hasselnøtter gir litt å tygge på, og salt setter ekstra god smak på karamellen. Bruk gjerne ferdig karamellsaus hvis du vil gjøre det ekstra enkelt.

Riskrem servert i dessertglass med salt karamellsaus og røstede hasselnøtter. Glasset står på liten hvit tallerken på bord med små skåler hasselnøtter og karamellsaus i bakrunnen.

30min

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Riskrem:

5dlferdig risgrøt

1stkvaniljestang

5dlkremfløte

1 og en halvssmelis

Salt karamellsaus:

200gsukker

70glys sirup

2dlkremfløte

100gmeierismør

2klypehavsalt

Røstede hasselnøtter:

200ghasselnøtter

Fremgangsmetode

Riskrem

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk fløte, melis og vaniljefrø til en løs krem. Smak evt. til med mer melis, men husk at karamellsausen er ganske søt.
Vend risgrøten forsiktig med kremen, men ikke rør så mye at konsistensen bli kornete. Sett riskremen i kjøleskapet.

Salt karamellsaus

Ha sukker og lys sirup i en tykkbunnet kjele. Smelt det til karamell på lav/middels varme.
Tilsett fløten litt etter litt, og la det koke noen minutter.
Ha i smør og havsalt, og rør til alt er godt blandet.

Røstede hasselnøtter

Fordel nøttene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl dem og gni av den tynne hinnen med et rent kjøkkenhåndkle. Hakk nøttene grovt.
Server riskremen med karamellsaus og hakkede nøtter.

Tips!

Bruk gjerne ferdig karamellsaus for å gjøre oppskriften enda enklere.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit