drikke
Hjemmelaget ingefærshot
Ingefærshot er styrkedrikken som både smaker godt og gjør godt. I tillegg er den veldig enkel å lage!

1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
Dette trenger du til ingefærshot grunnoppskrift:
50gfersk ingefær (i skiver)
4dlvann
2ssflytende honning
Group: Ingefærshot med appelsin:
2stkøkologiske appelsiner (saften av + 2 appelsinskiver med skall)
1stkøkologisk sitron (saften av + 1 sitronskive med skall)
en halvlIngefærshot (grunnoppskrift)
Group: Ingefærshot med chili og gurkemeie:
20ggurkemeie (i skiver)
3stkøkologiske sitroner (i skiver)
1stkrød chili (finsnittet)
en halvlIngefærshot (grunnoppskrift)
Group: Ingefærshot med eple og hockeypulver:
2stkepler (i skiver)
en fjerdedelstkøkologisk sitron (i skiver)
1sshockeypulver
en halvlIngefærshot (grunnoppskrift)
Fremgangsmetode
Skrap sidene på ingefæren med en teskje for å fjerne skallet. Skjær i tynne skiver. Forbered resten av ingrediensene (se tips til forskjellige smaker under).
Kok opp vann i en kasserolle og senk temperaturen. Ha ingefær og de andre ingrediensene i gryta (bortsett fra honning) og la alt trekke i 45-60 minutter
Når væsken er avkjølt til under 60-70 grader, røres honningen inn til den er oppløst. På denne måten bevares honningens gode egenskaper.
Sil av og hell over på varm og ren glassflaske. Drikkeklar ingefærshot oppbevares i kjøleskapet og er holdbar i ca. 2 uker.
Ingefærshot med appelsin
Lag 1 grunnoppskrift med ingefærshot.
Skyll appelsin og sitron godt før bruk, spesielt hvis ikke du bruker økologisk frukt. La appelsin og sitron trekke i ingefærvannet i 45-60 minutter.
Ingefærshot med chili og gurkemeie
Skrell gurkemeien før den skjæres i tynne skiver. Skyll sitronene godt før bruk, spesielt hvis ikke du bruker økologisk frukt. La gurkemeie, sitron og chili trekke i ingefærvannet i 45-60 minutter.
Ingefærshot med eple og hockeypulver
Skyll epler og sitron godt før bruk, spesielt hvis ikke du bruker økologisk frukt. La eple, sitron og Hoceypulver trekke i ingefærvannet i 45-60 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆