Til hovedinnhold
varme drikker

Epletoddy med hjemmelaget salt karamell

Når det blir kaldt i været er det ekstra deilig å krype opp i sofaen med noe varmt i koppen, og krydret epletoddy med hjemmelaget salt karamell er som en klem i en kopp. Enkelt å lage er det også!

epletoddy med krydder og salt karamell 1.jpg

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Salt karamell:

100gsukker

2ssvann

2sssmør

1dlkremfløte

en halvtsflaksalt

Krydret eplesaft:

1leplejuice

2stkkanelstenger

4stknellikspiker

2cmfrisk ingefær

Til servering:

4ssvispet krem

4sskaramellsaus

1tskanel

Fremgangsmetode

Salt karamell

Varm sukker og vann på middels varme i en kjele uten å røre.
La det koke til det er gyllent.
Rør smøret raskt inn.
Visp inn litt og litt av fløten.
La det koke i 1–2 min til sausen er glatt.
Rør inn flaksalt og avkjøl litt.

Krydret eplesaft

Skjær ingefæren i skiver.
Ha eplejuice, kanel, nellik og ingefær i en kjele.
Varm opp til rett under kokepunktet og la det trekke i 15–20 min.
Sil av krydderne.

Servering

Hell eplesaften i 4 kopper eller glass. Topp med krem, karamellsaus og et lite dryss kanel.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen