varme drikker
Epletoddy med hjemmelaget salt karamell
Når det blir kaldt i været er det ekstra deilig å krype opp i sofaen med noe varmt i koppen, og krydret epletoddy med hjemmelaget salt karamell er som en klem i en kopp. Enkelt å lage er det også!

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Salt karamell:
100 gsukker
2 ssvann
2 sssmør
1 dlkremfløte
en halv tsflaksalt
Krydret eplesaft:
1 leplejuice
2 stkkanelstenger
4 stknellikspiker
2 cmfrisk ingef ær
Til servering:
4 ssvispet krem
4 sskaramellsaus
1 tskanel
Fremgangsmetode
Salt karamell
Varm sukker og vann på middels varme i en kjele uten å røre.
La det koke til det er gyllent.
Rør smøret raskt inn.
Visp inn litt og litt av fløten.
La det koke i 1–2 min til sausen er glatt.
Rør inn flaksalt og avkjøl litt.
Krydret eplesaft
Skjær ingefæren i skiver.
Ha eplejuice, kanel, nellik og ingefær i en kjele.
Varm opp til rett under kokepunktet og la det trekke i 15–20 min.
Sil av krydderne.
Servering
Hell eplesaften i 4 kopper eller glass. Topp med krem, karamellsaus og et lite dryss kanel.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆