varme drikker
Herlig gløgg med økologisk eplemost
Varmende gløgg er ikke bare forbeholdt julesesongen. Med frisk og lett smak fra økologisk eplemost kan den deilige styrkedrikken nytes gjennom hele vinteren.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til kryddermiks:
2 stkkanelstenger (i grove biter)
8 stkhele stjerneanis
1 ssgrønn hel kardemomme
1 ssnellikspiker
2 sskandisert ingefær
Dette trenger du til gløgg:
6 dleplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost fra Telemark)
3 dltranebærjuice
3 dlingefærøl (alkoholfritt, f. eks. Ginger Joe Non-alcoholic Ginger Beer)
1 sskryddermiks
Fremgangsmetode
Bland sammen krydderne og oppbevar på glass med tett lokk.
Hell eplemost, ingefærøl og tranebærjuice i en kasserolle. Tilsett kryddermiksen, kok opp og trekk kasserollen til side. La gløggen trekke rett under kokepunktet i 20-25 minutter.
Sil av gløggen gjennom et klede og hold varm til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆