varme drikker
Herlig gløgg med økologisk eplemost
Varmende gløgg er ikke bare forbeholdt julesesongen, det er også nydelig på høsten når det blir mørkt og kaldt ute. Med frisk og lett smak fra økologisk eplemost kan den deilige styrkedrikken nytes gjennom hele vinteren.
25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Eplegløgg:
6 dleplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost fra Telemark)
3 dltranebærjuice
3 dlingefærøl (alkoholfritt, f. eks. Ginger Joe Non-alcoholic Ginger Beer)
1 sskryddermiks
Kryddermiks:
2 stkkanelstenger (i grove biter)
8 stkhele stjerneanis
1 ssgrønn hel kardemomme
1 ssnellikspiker
2 sskandisert ingefær
Fremgangsmetode
Bland sammen krydderne og oppbevar på glass med tett lokk.
Hell eplemost, ingefærøl og tranebærjuice i en kasserolle. Tilsett kryddermiksen, kok opp og trekk kasserollen til side. La gløggen trekke rett under kokepunktet i 20-25 minutter.
Sil av gløggen gjennom et klede og hold varm til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆