varme drikker
Hjemmelaget kakao med appelsin
Det er lite som er så koselig som å drikke en kopp rykende varm kakao i solveggen på hytta, eller fra termos på tur. Denne kakaoen er laget med to typer Änglamark sjokolade - Änglamark Caramel orange milk chocolate som er søt og god, med deilig hint av appelsin, og Änglamark Dark chocolate 70% som gir den dype gode sjokoladesmaken.

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
Kakao med appelsin:
8 dllettmelk
1 stkstor appelsin
2 platerÄnglamark Caramel orange milk chocolate (200 gram)
4 biterÄnglamark Dark chocolate 70% (40 gram)
Pisket krem:
3 dlkremfløte (kald)
1 sssukker
Fremgangsmetode
Vask appelsinen godt i lunkent vann, og tørk godt av. Skjær brede strimler av skallet, få med så lite av det hvite som mulig.
Ha melk i en tykkbunnet kjele sammen med appelsinskall, og varm opp på medium varme til melken begynner å ryke. Den skal ikke koke.
Finhakk sjokoladen, og smelt inn i melken under omrøring. Bruk gjerne en visp.
Rør jevnlig til sjokoladen er helt smeltet, og de små karamellbitene i sjokoladen har smeltet inn i kakaoen. Fisk ut strimlene med appelsinskall.
Pisk kald kremfløte sammen med sukker til en myk krem.
Servér kakao med nypisket krem.
Tips!
Hvis du ikke drikker opp all kakaoen på en gang kan du helle resten på en flaske eller et krus med tett lokk, og oppbevare i kjøleskapet et par dager.
Når du skal varme opp kakaoen igjen heller du den over i en tykkbunnet kjele, og varmer opp under omrøring på middels varme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆