Til hovedinnhold
egg

Cilbir - tyrkiske posjerte egg med spicy urteolje

Ute etter en enkel og proteinrik frokost med masse smak? Da skal du prøve Cilbir - tyrkiske posjerte egg med spicy urteolje, servert over yoghurt naturell.

Cilbir - tyrkiske posjerte egg med spicy urteolje, servert i en rosa bolle med yoghurt naturell, urteolje og friske urter, med olivenbrød på siden.

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

Posjerte egg:

2stkÄnglamark egg

1sshvitvinseddik

Spicy urteolje:

1feddÄnglamark hvitløk

1stkÄnglamark chili

5stilkerÄnglamark frisk koriander

5stilkerfrisk bladpersille

5stilkerfrisk mynte

1dlÄnglamark Extra Virgin Olivenolje

en halvstksitron, kun saft

1klypesalt og pepper

Til servering:

4ssyoghurt naturell

1klypepaprikapulver

1stilkfrisk basilikum

Fremgangsmetode

Posjerte egg

Kok opp vann i en kjele med 1 ss hvitvinseddik, men prøv å holde temperaturen under kokepunktet.
Knekk eggene i hver sin skål.
Lag en virvel i vannet med en skje og hell egget i virvelen. Posjér ett av gangen.
La egget ligge i ro i vannet i 3–4 minutter. Ta det opp med en hullsleiv og la egget renne av seg på kjøkkenpapir.

Spicy urteolje

Finhakk hvitløk, fjern frøene fra chilien og finhakk chili og urter.
Ha revet hvitløk, finhakket chili og hakkede urter i en skål sammen med olivenolje.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Bland godt sammen.

Servering

Ha yoghurt i en dyp tallerken. Legg på de posjerte eggene, etterfulgt av urteolje. Topp med frisk basilikum og litt paprikapulver.
Servér gjerne med olivenbrød eller grillet pita!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!