egg
Cilbir - tyrkiske posjerte egg med spicy urteolje
Ute etter en enkel og proteinrik frokost med masse smak? Da skal du prøve Cilbir - tyrkiske posjerte egg med spicy urteolje, servert over yoghurt naturell.

10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Posjerte egg:
2stkÄnglamark egg
1sshvitvinseddik
Spicy urteolje:
1feddÄnglamark hvitløk
1stkÄnglamark chili
5stilkerÄnglamark frisk koriander
5stilkerfrisk bladpersille
5stilkerfrisk mynte
1dlÄnglamark Extra Virgin Olivenolje
en halvstksitron, kun saft
1klypesalt og pepper
Til servering:
4ssyoghurt naturell
1klypepaprikapulver
1stilkfrisk basilikum
Fremgangsmetode
Posjerte egg
Kok opp vann i en kjele med 1 ss hvitvinseddik, men prøv å holde temperaturen under kokepunktet.
Knekk eggene i hver sin skål.
Lag en virvel i vannet med en skje og hell egget i virvelen. Posjér ett av gangen.
La egget ligge i ro i vannet i 3–4 minutter. Ta det opp med en hullsleiv og la egget renne av seg på kjøkkenpapir.
Spicy urteolje
Finhakk hvitløk, fjern frøene fra chilien og finhakk chili og urter.
Ha revet hvitløk, finhakket chili og hakkede urter i en skål sammen med olivenolje.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Bland godt sammen.
Servering
Ha yoghurt i en dyp tallerken. Legg på de posjerte eggene, etterfulgt av urteolje. Topp med frisk basilikum og litt paprikapulver.
Servér gjerne med olivenbrød eller grillet pita!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆