egg
Eggs Benedict - Posjerte egg med Hollandaise
Egg benedict er den perfekte helgefrokosten. Og det er faktisk ikke så vanskelig så som du kanskje tror. Her får du våre beste posjeringstriks og et herlig hollandaisetips.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
8 skiverbacon
4 stkegg (eller 8 hvis man er skikkelig sulten!)
4 stkbriochebrød (eller brødskiver)
100 gruccola (eller babyspinat)
1 ssfinhakket gressløk
en halv tspepper
Dette trenger du til hollandaise:
3 stkeggeplommer
1 sssitronsaft
140 gsmør
Fremgangsmetode
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Legg baconskiver utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek baconet i 10-15 minutter, eller til det er helt sprøstekt. Følg med, tykkelsen på skivene og fettmengden gjør at steketiden varierer noe.
Fyll ca 10 cm vann i en medium stor kasserolle og varm det opp til vannet starter så vidt å boble. Det er viktig at vannet ikke koker, man skal kun se små luftbobler i bunnen. Da har vannet perfekt temperatur å posjere i.
Glem alle smarte knep du har lært om posjering av egg tidligere. Det skal ikke være hverken eddik eller salt i vannet. Og du skal heller ikke røre i vannet for å skape en tornadoeffekt før du slipper egget oppi.
Bruk så ferske egg som mulig. Da er eggehviten fastere, og de er enklere å posjere.
Legg en finmasket sil over en bolle og knekk egget over silen. Slik vil den mest rennende delen av egget bli silt bort, og det er enklere å posjere egget.
Vipp egget forsiktig ut av silen og over i vannet. La egget ligge i vannet i ca 4 minutter. Da er plommene rennende. La egget ligge 5 minutter for en fastere plomme.
Ta egget ut av vannet med en hullsleiv og legg det på tørkepapir for å renne av seg mens du posjerer resten av eggene. Eggene kan holdes varme i restvarmen fra stekeovnen ved ca 50 grader mens du lager sausen.
Slik lager du superenkel hollandaise
Smelt smøret forsiktig i en liten kjele. Ikke la det koke, men varm til rett under kokepunktet.
Separer eggeplommene fra eggehvitene og ha plommene over i en blender sammen sitronsaft. Kjør på høy hastighet i 20-30 sekunder til blandingen endrer farge og blir lysere.
Bruk laveste blenderhastighet og hell det varme smøret sakte i eggeplommene. Kjør et par sekunder etter at alt er blandet godt sammen. Tilsett litt salt om du bruker usaltet smør.
Smak eventuelt til med salt og mer sitronsaft. Ønsker du en tynnere variant kan du tilsette 1 ss varmt vann og kjøre blandingen et par sekunder ekstra til det er helt blandet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆