egg
Fløyelsmyk eggerøre
Eggerøre er nydelig til både helgefrokost og koldtbord. Her får du våre beste tips til en luftig og fløyelsmyk eggerøre. Lag stor porsjon, dette kommer til å gå unna!

5min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
2sssmør
4stkegg
1klypesalt og kvernet pepper (etter smak)
2stkbrødskiver
1tsfinhakket gressløk
Fremgangsmetode
Finn frem en liten stekepanne, eller gryte. Varm til medium temperatur, og smelt smøret.
Visp eggene godt sammen i en bolle. Her snakker vi om å vispe hardt og grundig, til eggene skummer.
Hell eggeblandingen over i den varme pannen eller gryten. Temperaturen skal være medium minus, ikke for varmt.
La eggene ligge 30 sekunder uten å røre i dem. Bruk en slikkepott eller tresleiv til å røre i eggerøren. Skrap fra ytterkanten og inn mot midten.
Ta eggerøren av platen når eggene har stivnet, men fortsatt er bløte. Dette tar 3-5 minutter avhengig av temperatur. Krydre med salt og pepper helt til slutt.
Dander eggerøre på godt brød, gjerne toast. Topp med litt frisk gressløk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆