egg
Ovnsbakt omelett
Lag en lekker ovnsbakt omelett. Enkel å lage, og perfekt både til selskap og som det lille ekstra i matboksen.

30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
8stkegg
8sskaldt vann
150gkokt skinke
2stkvårløk
100grevet ost
en halvpottefersk koriander
en halvstkrød paprika
en halvtssalt
en halvtspepper
1ssolje (smaksnøytral)
1stkavokado
1buntgressløk
1tsolje til steking
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader. Smør en form, vi brukte en som målte 17 x 24 cm, med oljen.
Hakk skinke, vårløk og paprika i små biter og ha i bunnen av formen. Strø halvparten av osten over.
Visp sammen egg og vann, salt og pepper. Finhakk koriander og vend inn i eggeblandingen. Hell blandingen i formen. Dryss over resten av osten.
Sett formen med omelettblandingen midt i ovnen i 25–30 minutter. Sjekk med en kniv om omeletten har satt seg.
Ta omeletten ut av ovnen og la den avkjøle seg litt før du skjærer den i porsjonsstykker. Pynt stykkene med avokadoskiver og gressløk og server.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆