egg
Shakshouka - Bakte egg i spicy tomatsaus
Shakshouka er en populær frokost-rett i både Nord-Afrika og Midtøsten. Dette er en rett som virkelig har «alt». Den er billig, lett å lage, næringsrik og ikke minst utrolig smakfull.
25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
5 stkegg
1 stkchili
4 feddhvitløk
2 stkløk
2 stkpaprika
1 bokshakkede tomater (4 oppskårede tomater)
2 tstacokrydder
1 klypesalt
1 klypepepper
2 klypekoriander (valgfri)
1 ssOlivenolje til steking
Fremgangsmetode
Start først med å finhakke chili og hvitløk. Kutt deretter løk og paprika i biter.
Hell olivenolje i pannen, og fres dette i et par minutter sammen med krydderet før du tilsetter de hakkede tomatene.
Dette skal putre i mellom 10-15 minutter, til alle smakene har satt seg, og du har en fyldig og god gryte.
Lag 4 fordypninger i gryten, og hell eggene oppi. Dette skal stå i ovnen i omtrent 8-10 minutter på 200 grader.
Eggene er ferdig når de har den konsistensen du liker best.
Vi liker at eggeplommen er smilende. Sjekk derfor litt underveis, slik at du får det resultatet du ønsker.
Toppes gjerne med en neve koriander, og serveres best med brød som dyppes i den herlige sausen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆