egg

Shakshouka - Bakte egg i spicy tomatsaus

Shakshouka er en populær frokost-rett i både Nord-Afrika og Midtøsten. Dette er en rett som virkelig har «alt». Den er billig, lett å lage, næringsrik og ikke minst utrolig smakfull.

Shakshouka med bakte egg i tomatsaus, servert med urtedryss i støpejernsgryte på rustikk trebord.

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

5stkegg

1stkchili

4feddhvitløk

2stkløk

2stkpaprika

1bokshakkede tomater (4 oppskårede tomater)

2tstacokrydder

1klypesalt

1klypepepper

2klypekoriander (valgfri)

1ssOlivenolje til steking

Fremgangsmetode

Start først med å finhakke chili og hvitløk. Kutt deretter løk og paprika i biter.
Hell olivenolje i pannen, og fres dette i et par minutter sammen med krydderet før du tilsetter de hakkede tomatene.
Dette skal putre i mellom 10-15 minutter, til alle smakene har satt seg, og du har en fyldig og god gryte.
Lag 4 fordypninger i gryten, og hell eggene oppi. Dette skal stå i ovnen i omtrent 8-10 minutter på 200 grader.
Eggene er ferdig når de har den konsistensen du liker best.
Vi liker at eggeplommen er smilende. Sjekk derfor litt underveis, slik at du får det resultatet du ønsker.
Toppes gjerne med en neve koriander, og serveres best med brød som dyppes i den herlige sausen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit