Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Enkel fiskesuppe med safran og fennikel

Rykende varm suppe med fisk og grønnsaker på bare 15 minutter! Server den med ferskt brød og hjemmelaget urtesmør.

oppskrift_fiskesuppe.jpg

15min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkløk

4stkgulrøtter

1stkfennikel

1ssolivenolje

6sstomatpuré (eller tomatpesto for å gi en rundere smak på suppen)

2feddhvitløk

2dleplemost

2sshvitvinseddik

1lfiskebuljong

en halvtssafran

600gfiskefilet

1klypehavsalt

en halvstksitron

Dette trenger du til urtesmør:

100gsmør

2ssfinhakkede friske urter (eller 1 ts tørkede)

1sssitronsaft

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Skjær løk og gulrot i små terninger og strimle fennikelen på langs. Varm oljen i en kjele og fres grønnsakene i 2-3 minutter til de er møre.
Tilsett tomatpuré, hvitløk, eplemost, hvitvinseddik, buljong og safran, og la det småkoke under lokk i 10-15 minutter.
Skjær fisken i spisestore biter og ha dem i suppen. La det småkoke i 2 minutter og smak til med salt og litt sitronsaft. Server suppen i store dype tallerkener med godt brød til.

Slik lager du urtesmør

Romtemperer smøret. Finhakk urtene. Bland smør, urter, sitronsaft, salt og pepper. Rør det godt sammen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit