Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Fiskegrateng med fersk spinat og cheddar

Fiskegrateng er middagen som både små og store elsker, og som både erfarne og nybegynnere på kjøkkenet kan klare å lage selv

Fiskegrateng i form med en porsjon på et skje

30min

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

70gmargarin

70ghvetemel

5dlmelk

4stkegg

600gtorsk (kokt og saltet)

4dlmakaroni (gjerne fullkorn)

1pkbabyspinat (eller finhakket purre/vårløk)

1tssalt

en fjerdedeltsmalt muskat

en halvtsmalt sort pepper

70gstrøkavring

50gcheddar

Fremgangsmetode

Lag tykk hvit saus av smeltet margarin som du isper med hvetemel og tilsetter litt og litt melk mens du rører bort klumper. Avkjøl.
Skill eggene, ha plommene i sausen. Bland inn fisk, makaroni og spinat. Smak til med krydder.
Stivpisk eggehvitene, vend forsiktig inn. Ha blandingen i smurt ildfast form.
Dryss over knust strøkavring og revet cheddar. Stek på midterste rille ved 180 grader, ca. 30 min.
Server med kokte poteter, smeltet smør og grønn salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit