torsk
Fiskegrateng med fersk spinat og cheddar
Fiskegrateng er middagen som både små og store elsker. Dessuten er det enkelt å lage selv, og smaker ekstra godt som hjemmelaget!

30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
70gmargarin
70ghvetemel
5dlmelk
4stkegg
600gtorsk (kokt og saltet)
4dlmakaroni (gjerne fullkorn)
1pkbabyspinat (eller finhakket purre/vårløk)
1tssalt
en fjerdedeltsmalt muskat
en halvtsmalt sort pepper
70gstrøkavring
50gcheddar
Fremgangsmetode
Lag tykk hvit saus av smeltet margarin som du isper med hvetemel og tilsetter litt og litt melk mens du rører bort klumper. Avkjøl.
Skill eggene, ha plommene i sausen. Bland inn fisk, makaroni og spinat. Smak til med krydder.
Stivpisk eggehvitene, vend forsiktig inn. Ha blandingen i smurt ildfast form.
Dryss over knust strøkavring og revet cheddar. Stek på midterste rille ved 180 grader, ca. 30 min.
Server med kokte poteter, smeltet smør og grønn salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆