Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Hjemmelagede fiskepinner med remulade

Selv de som ellers ikke er så glad i fisk, elsker fiskepinner. Særlig de hjemmelagede!

Hjemmelagede fiskepinner på blåmønstret middagstallerken, med kokte poteter, revet gulrot, sitronskive og hjemmelaget remulade.

45min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Fiskepinner:

600gtorskeloin (frosset)

2stkegg

1dlhvetemel

3stkbrødskiver

1sssmør (til steking)

1ssolje (til steking)

Remulade:

2stkeggeplommer

2dlrapsolje

1sssitronsaft

1ssfinhakket sjalottløk

2sssylteagurk

1ssdijonsennep

1sskapers (hakket)

1tssalt og pepper (smak til)

Råkostsalat:

4stkgulrøtter

1dlhodekål (revet)

1dlrødkål (revet)

3ssolivenolje

en halvsseplecidereddik

1sshonning

1stksitron (kun saften)

Urtemarinerte poteter:

500gpoteter

4ssolivenolje

1buntFersk dill

Fremgangsmetode

Fiskepinner

La gjerne torskeloinen tine i kjøleskapet kvelden før, men kan også tilberedes frosset. Skjær fiskestykkene i ca. 2 cm tykke biter (det passer å dele hvert torskeloin på langs).
Lag brødrasp ved å tørk brødet i ovnen på 130 ˚C i ca. 15 minutter, eller rist dem i brødrister. Knus brødskivene i foodprosessor eller mortel til de får en fin konsistens.
Gjør deretter klar til panering ved å legge brødraspen i en skål, piskede egg i en annen og hvetemel i en tredje skål.
Vend fisken først i hvetemel, så i egg og så til slutt i brødrasp. Stek de panerte fiskestykkene i en varm stekepanne med olje og smør, ca. 4 minutter på hver side.

Remulade

Visp eggeplomme og sennep med en stavmikser i et par minutter.
Under kraftig visping spe på med oljen i en tynn stråle, konsistensen skal være tykk.
Bland inn sjalottløk, kapers, persille og sitronsaft. Smak til med salt og pepper

Råkostsalat

Rasp gulrot, hodekål, rødkål på et råkostjern, bland det sammen.
Bland sammen olivenolje, epleedikk, honning og sitron, bland det sammen med råkosten.

Urtemarinerte poteter

Kok potetene, la dem avkjøle litt og bland inn olivenolje og finhakket dill.
Server fiskepinnene med råkostsalat, remulade og urtemarinerte poteter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit