fisk og sjømat
Hot fiskesuppe med kokosmelk og sambal oelek
Rydd plass i kjøleskapet til et glass sambal oelek! Denne hotte fiskesuppen med kokosmelk og chilipaste er perfekt når du ønsker deg noe varmt og godt.

40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1kgferske reker
2sssolsikkeolje
4feddhvitløk
50gfersk ingefær
1stkgul løk
1lvann
2stkrøde paprika
1stkgrønn squash
2stkgulrøtter
1sssolsikkeolje
1sssambal oelek (chili paste)
3tsfiskesaus
2sssoyasaus
1bokskokosmelk
800gtorsk (eller skrei eller annen hvit fisk)
1stklime
1buntvårløk
1pottekoriander
Fremgangsmetode
Start med å pille rekene. Spar på skallet, for det lager du kraft av til suppa. Legg de ferdigpillede rekene i en skål og oppbevar kaldt til suppen er ferdig.
Varm solsikkeolje i en dyp stekepanne eller gryte. Grovhakk hvitløksfedd og ingefær. Del løken i fire. Surr dette i oljen i et par minutter før du tilsetter rekeskallet. La dette surre litt før du heller på 1 liter vann.
Gi kraften et oppkok, før du skrur ned temperaturen og lar det småputre videre i 20-30 minutter.
Sil av rekeskallet og grønnsakene. Hvis du ikke bruker all kraften i oppskriften kan den oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
Del paprika, gulrot og squash i tynne strimler.
Varm litt solsikkeolje i pannen eller gryta når du har silt av kraften. Tilsett sambal oelek chili paste og la det putre i 1 minutt før du tilsetter fiskesaus og soyasaus. Hell på kokosmelk og bland godt ut.
Tilsett 7-8 dl av fiskekraften. Ha i grønnsakene og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen.
Kutt fisken i terninger og ha i suppa sammen med rekene. La det putre i 4-5 minutter, og ikke på for høy varme. Da vil rekene bli seige og fisken flake seg.
Smak til med limesaft til slutt. Topp suppen med finhakket vårløk og fersk koriander.
Denne fiskesuppen er egentlig mettende nok i seg selv. Men vil du ha noe til, er det nudler eller ris vi vil anbefale å bruke.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆