fisk og sjømat
Hvaltataki med spicy ponzosaus
Hval er et mørt og saftig kjøtt som ikke bør varmebehandles for mye. Derfor er en japansk tataki en perfekt metode for å få hvalkjøttet til å skinne.
![Tataki av hvalbiff med ponzusaus i egen skål ved siden av](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2zDRv1f7yauT55NwaNXfFe/e34c446a355d09e4ce87649f88ee9e42/sashimi-av-hval-i-tekst.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
![Nært bilde av tataki av hval](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1t6GfOZoTOyl2YAkU3uF9f/4a7b9ebd871d4e27226381870b6e2417/sashimi-av-hval-tett-pa.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
1/2
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Ponzusaus:
1 ssfinhakket frisk ingefær
1 ssfinhakket rød chili
1 stkfinhakket hvitløksfedd
1 dlsoyasaus
1 ssriseddik
1 tssesamolje
1 ssflytende honning
en halv stklime
Tataki av hval:
400 ghvalbiff (evt. hvalfilet)
1 tssalt
1 tspepper
2 ssnøytral olje
1 buntvårløk
1 tssesamfrø
Fremgangsmetode
Start med ponzusaus: Finhakk ingefær, rød chili og hvitløk og legg det i en liten bolle.
Bland sammen soyasaus, riseddik, sesamolje, flytende honning og saften fra ½ lime, og bland sammen med resten. La sausen stå kjølig så smakene får satt seg i en halvtimes tid.
Tørk av hvalbiffen og krydre med rikelig salt og pepper.
Varm nøytral olje i en stekepanne. Når panna er skikkelig varm legger du i hvalfileten. Stek i 30 sekunder på hver side. La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer det i ½ cm tykke skiver. Dander på en fjøl eller et fat.
Kutt vårløk i tynne skiver og dryss over hvalen. Topp til slutt med spicy ponzusaus og et dryss sesamfrø.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆