fisk og sjømat

Hvaltataki med spicy ponzosaus

Hval er et mørt og saftig kjøtt som ikke bør varmebehandles for mye. Derfor er en japansk tataki en perfekt metode for å få hvalkjøttet til å skinne.

Tataki av hvalbiff med ponzusaus i egen skål ved siden av
Nært bilde av tataki av hval
1/2

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Ponzusaus:

1ssfinhakket frisk ingefær

1ssfinhakket rød chili

1stkfinhakket hvitløksfedd

1dlsoyasaus

1ssriseddik

1tssesamolje

1ssflytende honning

en halvstklime

Tataki av hval:

400ghvalbiff (evt. hvalfilet)

1tssalt

1tspepper

2ssnøytral olje

1buntvårløk

1tssesamfrø

Fremgangsmetode

Start med ponzusaus: Finhakk ingefær, rød chili og hvitløk og legg det i en liten bolle.
Bland sammen soyasaus, riseddik, sesamolje, flytende honning og saften fra ½ lime, og bland sammen med resten. La sausen stå kjølig så smakene får satt seg i en halvtimes tid.
Tørk av hvalbiffen og krydre med rikelig salt og pepper.
Varm nøytral olje i en stekepanne. Når panna er skikkelig varm legger du i hvalfileten. Stek i 30 sekunder på hver side. La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer det i ½ cm tykke skiver. Dander på en fjøl eller et fat.
Kutt vårløk i tynne skiver og dryss over hvalen. Topp til slutt med spicy ponzusaus og et dryss sesamfrø.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit