fisk og sjømat
Hvaltataki med spicy ponzosaus
Hval er et mørt og saftig kjøtt som ikke bør varmebehandles for mye. Derfor er en japansk tataki en perfekt metode for å få hvalkjøttet til å skinne.


1/2
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Ponzusaus:
1ssfinhakket frisk ingefær
1ssfinhakket rød chili
1stkfinhakket hvitløksfedd
1dlsoyasaus
1ssriseddik
1tssesamolje
1ssflytende honning
en halvstklime
Tataki av hval:
400ghvalbiff (evt. hvalfilet)
1tssalt
1tspepper
2ssnøytral olje
1buntvårløk
1tssesamfrø
Fremgangsmetode
Start med ponzusaus: Finhakk ingefær, rød chili og hvitløk og legg det i en liten bolle.
Bland sammen soyasaus, riseddik, sesamolje, flytende honning og saften fra ½ lime, og bland sammen med resten. La sausen stå kjølig så smakene får satt seg i en halvtimes tid.
Tørk av hvalbiffen og krydre med rikelig salt og pepper.
Varm nøytral olje i en stekepanne. Når panna er skikkelig varm legger du i hvalfileten. Stek i 30 sekunder på hver side. La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer det i ½ cm tykke skiver. Dander på en fjøl eller et fat.
Kutt vårløk i tynne skiver og dryss over hvalen. Topp til slutt med spicy ponzusaus og et dryss sesamfrø.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆