laks
Grillet laks på spyd med spennende sauser
Laks er ufattelig godt på grillen, enten du har trukket den selv eller kjøpt fersk i butikken. Aller best blir den hvis du trer den på pinne og servere digge sauser til.

15min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du :
800 glaksefilet (delt i store kuber)
Dette trenger du til marinade:
en halv tsgurkemeie
en halv tsmalt koriander
en halv tsmalt spisskummen
en halv tschilipulver
en halv tspaprikapulver
1 klypeflaksalt
2 sslimesaft
4 sskokoskrem (det øverste laget på kokosmelken når du åpner en boks)
Dette trenger du til basilikum- og persillepesto:
1 pottebasilikum
1 pottekruspersille
100 gparmesan
1 sssitronsaft (smak til om du trenger mer)
1 håndfullbrødsmuler
Fremgangsmetode
Bland alle ingrediensene til marinaden og bland i laksebitene. Rør godt og sørg for at alle laksebiter er dekket av marinaden.
La fisken marinere noen timer (eller over natten). La stå kjølig.
Når laksen er ferdigmarinert, trer du bitene på grillspyd.
Stek laksepinnene i en grillpanne eller på grillen.
Slik lager du basilikum- og persillepesto
Kjør alle ingrediensene til pestoen til en jevn blanding med en stavmikser.
Server grillet laks med pesto, lime og chilikrydder. Du kan også variere fiskespydene med en delikat saus fra Indonesia.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆