laks
Laks Sam Lott med brokkoli
Syrlig, søtt, salt og litt sterkt. Akkurat slik thailandsk mat skal være! Denne retten er enkel, rask og skikkelig digg.

15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4stkCoop Laksefilet uten skinn
1tssalt
1ssnøytral olje, til steking
1stkbrokkoli
6stksjalottløk (eller 1 stk gul løk)
3stkvårløk
3ssvann
3ssfiskesaus
2stklime, saften
2ssbrunt sukker
3sssweet chili saus
2stkhvitløksfedd
1stkrød chili
1ssrevet ingefær
Til servering:
1pottefrisk basilikum
1pottefrisk mynte
4porsjonerjasminris
Fremgangsmetode
Finhakk hvitløk og chili, og sett til side.
Rør sammen fiskesaus, limesaft, brunt sukker, sweet chili-saus, finhakket chili, finhakket hvitløk og revet ingefær. Smak til – sausen skal ha balanse mellom salt, søtt, syrlig og sterkt.
Del brokkolien i mindre biter på langs, finhakk sjalottløk og hakk vårløken.
Varm olje i en stor stekepanne på middels varme. Krydre laksen lett med salt, og stek i ca. 3 minutter på hver side, til den er gyllen utenpå og akkurat gjennomstekt. Ta laksen ut og sett til side.
I samme panne, fres sjalottløk og vårløk i ca. 2 minutter.
Tilsett brokkoli og 2–3 ss vann. Legg på lokk og damp i 2–3 minutter, til brokkolien er mør, men fortsatt sprø.
Hell sausen over grønnsakene og la den småkoke i 1 minutt.
Legg laksen tilbake i pannen og øs litt saus over fisken. La det bli gjennomvarmt.
Kok jasminris som anvist på pakken.
Topp med frisk basilikum og mynte, og server med jasminris og limebåter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆