Til hovedinnhold
laks

Laks Sam Lott med brokkoli

Syrlig, søtt, salt og litt sterkt. Akkurat slik thailandsk mat skal være! Denne retten er enkel, rask og skikkelig digg.

Laks Sam Lott med brokkoli servert med syrlig chilisaus, limebåt og friske urter på avlangt hvitt- og blåmønstret fat.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkCoop Laksefilet uten skinn

1tssalt

1ssnøytral olje, til steking

1stkbrokkoli

6stksjalottløk (eller 1 stk gul løk)

3stkvårløk

3ssvann

3ssfiskesaus

2stklime, saften

2ssbrunt sukker

3sssweet chili saus

2stkhvitløksfedd

1stkrød chili

1ssrevet ingefær

Til servering:

1pottefrisk basilikum

1pottefrisk mynte

4porsjonerjasminris

Fremgangsmetode

Finhakk hvitløk og chili, og sett til side.
Rør sammen fiskesaus, limesaft, brunt sukker, sweet chili-saus, finhakket chili, finhakket hvitløk og revet ingefær. Smak til – sausen skal ha balanse mellom salt, søtt, syrlig og sterkt.
Del brokkolien i mindre biter på langs, finhakk sjalottløk og hakk vårløken.
Varm olje i en stor stekepanne på middels varme. Krydre laksen lett med salt, og stek i ca. 3 minutter på hver side, til den er gyllen utenpå og akkurat gjennomstekt. Ta laksen ut og sett til side.
I samme panne, fres sjalottløk og vårløk i ca. 2 minutter.
Tilsett brokkoli og 2–3 ss vann. Legg på lokk og damp i 2–3 minutter, til brokkolien er mør, men fortsatt sprø.
Hell sausen over grønnsakene og la den småkoke i 1 minutt.
Legg laksen tilbake i pannen og øs litt saus over fisken. La det bli gjennomvarmt.
Kok jasminris som anvist på pakken.
Topp med frisk basilikum og mynte, og server med jasminris og limebåter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen