Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Mac and cheese med fisk og bacon

Dette er retten for deg som egentlig ikke liker fisk: Deilig ostesaus, myk makaroni, saftig fisk og sprøtt bacon.

Mac and cheese med fisk og bacon

35min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

brosmefilet (eller torsk eller annen hvit fisk, skåret i små terninger)

bacon (i strimler)

makaroni

smør i terninger

hvetemel

salt og pepper

helmelk

Jarlsberg (revet)

cheddarost (vellagret, revet)

brødrasp (fersk)

laurbærblad

frisk timian (finhakket)

hvitløk (presset eller finhakket)

revet sitronskall

finhakket persille

Fremgangsmetode

Kok makaronien til den er al dente (har tyggemotstand).
Skjær fisken i små terninger.
Skjær bacon i strimler og stek det nesten sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir.
Varm ovnen til 180 grader.
Smelt smøret. Tilsett mel og visp godt slik at du ikke får klumper. Tilsett litt salt og pepper. Så tilsetter du melken i porsjoner. Visp underveis. Når sausen har begynt å tykne, tilsetter du hvitløk, timian, laurbærblad og sitronskall.
Tilsett osten og la den smelte inn i sausen.
Smak til om du trenger mer salt eller pepper.
Tilsett makaroni og bland godt.
Smør en ildfast form. Legg fisketerninger i bunnen. Hell makaronisausen over. Strø med bacon og brødrasp på toppen.
Stek i ovnen i ca 15 minutter eller til du ser at retten har et fint og gyllent utseende.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆