Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Ovnsbakt laks med hoisinsaus

Det er lett å bli lei av laks, men med hoisinsaus finner du tilbake til kjærligheten! Bare prøv denne helt fantastiske oppskriften på laks med hoisinsaus og grønnsaker, så skal du se!

Ovnsbakt laks med hoisinsaus

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stklaksefilet

1stkrødløk (i tynne skiver)

en halvposesukkererter

3stkvårløk (i grove biter)

olje

Fullkornsris (til servering)

Hoisin-glaze:

3sshoisinsaus

2sssoyasaus

1tssambal oelek (chilipaste)

1feddhvitløk (presset)

en fjerdedelstksaften av lime

en halvstktommel ingefær

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader.
Rør sammen ingrediensene til glazen, og la stå.
Del opp grønnsakene, og legg i bunnen av en stor ildfast form. Hell litt olje over. Legg laksefiletene oppå grønnsakene.
Bruk en pensel til å fordele halvparten av glazen over laksefiletene. Pass på å dekke alle sidene med glaze. Sett midt i ovnen i 8 minutter.
Ta formen ut av ovnen, og pensle resten av glazen over laksen. Sett inn i ovnen igjen i 8 nye minutter. Laksen er ferdig når den flaker seg.
Ta laksen ut, og server med fullkornsris, mer hoisinsaus og gjerne litt frisk koriander.

Andre relevante oppskrifter