fisk og sjømat
Ovnsbakt laks med hoisinsaus
Det er lett å bli lei av laks, men med hoisinsaus finner du tilbake til kjærligheten! Bare prøv denne helt fantastiske oppskriften på laks med hoisinsaus og grønnsaker, så skal du se!
![Laks med hoisinsaus, ovnsbakte grønnsaker og fullkornsris pyntet med frisk koriander.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3Xnsoo8UcDWkzQWgi6sDPo/272bf2a946581b526c0fd532dc1d0bc5/hoisinsaus-1200x720.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stklaksefilet
1 stkrødløk (i tynne skiver)
en halv posesukkererter
3 stkvårløk (i grove biter)
olje
Fullkornsris (til servering)
Hoisin-glaze:
3 sshoisinsaus
2 sssoyasaus
1 tssambal oelek (chilipaste)
1 feddhvitløk (presset)
en fjerdedel stksaften av lime
en halv stktommel ingefær
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader.
Rør sammen ingrediensene til glazen, og la stå.
Del opp grønnsakene, og legg i bunnen av en stor ildfast form. Hell litt olje over. Legg laksefiletene oppå grønnsakene.
Bruk en pensel til å fordele halvparten av glazen over laksefiletene. Pass på å dekke alle sidene med glaze. Sett midt i ovnen i 8 minutter.
Ta formen ut av ovnen, og pensle resten av glazen over laksen. Sett inn i ovnen igjen i 8 nye minutter. Laksen er ferdig når den flaker seg.
Ta laksen ut, og server med fullkornsris, mer hoisinsaus og gjerne litt frisk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆