skrei
Lutefisk med julekrydder, sennepsskum, poteter og bacon
Julekrydder setter en ekstra spiss på lutefisken. Skum opp sennepssausen så den blir lett og luftig, og bland kokte, knuste poteter med herlig sprøstekt bacon.
35min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
800 glutefisk
1 håndfullgrovt salt
1 tsmalt anis
1 tsfennikelfrø (ristet og malt)
1 tsmalt sort pepper
2 dllettmelk
1 dlfløte
1 ssgrov sennep
2 ssfin sennep
1 ssmaisenna
100 gbaconterninger
100 gmeierismør
8 stkkokte poteter (knust med en gaffel)
Fremgangsmetode
Salt lutefisken i ca. 45 minutter før du skal steke den slik at den slipper litt av fuktigheten.
Krydre fisken med malt anis, fennikel og sort pepper, og bak den i ovnen på 200 °C i ca. 35 minutter.
Kok opp melk, fløte og sennep. Jevn det med maisennamel blandet ut med litt vann og smak til med salt og pepper.
Du kan gjerne skumme sausen med stavmikser eller melkeskummer for å få den litt ekstra lett og luftig.
Stek baconet i pannen, tilsett smøret og bland inn potetene.
For å gjøre det ekstra lekkert kan du blande det i en kopp eller en liten kakering og hvelve det på tallerkenen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆