torsk
Enkel bacalao
Bacalao er en torskegryte fra Portugal med tomatsaus, poteter og klippfisk. Men lettsaltet torsk funker like bra, og det går adskillig raskere å lage.
15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkløk
2 ssolivenolje
2 sstomatpuré
2 bokserhermetiserte tomater
6 stkkokte poteter (rester)
600 glettsaltet torsk
2 sshakket kruspersille
Fremgangsmetode
Del 2 løk i tynne ringer og fres i en gryte med 2 ss olivenolje til mykt, ca. 6 minutter.
Rør inn 2 ss tomatpuré og fres videre i 1 minutt. Hell i 2 bokser hermetiserte tomater og kok opp.
Del 6 kokte poteter i skiver og 600 g lettsaltet torsk i biter, ca. 4 cm. Tilsett i gryten og kok opp. La småkoke i 5 minutter eller til fisken er akkurat gjennomvarm. Dryss over kruspersille ved servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆