torsk
Hjemmelaget fish and chips
Engelsk kjøkken har lenge hatt et dårlig rykte. Men én rett har alltid vært en favoritt hos lokalbefolkningen og turister - nemlig Fish and chips.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
800 gpoteter (Beate)
1 og en halv lsolsikkeolje
700 gtorskefilet (eller koljefilet)
50 ghvetemel
1 dæsjsalt og pepper
1 tsbakepulver
125 mliskaldt øl (eller mineralvann med bobler)
300 gfrosne erter
2 sssmør (eller god olivenolje)
1 tssitronsaft
1 stksitron (i båter)
Fremgangsmetode
Skrell potetene og del dem i tykke staver. Kok dem i saltet vann til de er møre.
Sil av vannet og tørk potetstavene forsiktig med kjøkkenpapir.
Varm 1,5 liter solsikkeolje i en høy gryte.
Kok potetene (i omganger) i oljen når den er varm og det fosser rundt potetene. Når potetene er gylne, legges de over på en rist. Salt potetene. Gjenta dette til du har fritert alle potetene.
Del all fisken på langs i 4 like deler slik at alle fire får hver sin fiskefilet.
Legg 4-5 ss mel på en tallerken. Krydre melet med litt salt og pepper.
Vend fisken i melet.
Lag en røre med mel, bakepulver og øl. Dypp fisken i røren og slipp dem forsiktig ned i oljegryten som du stekte potetene i. Pass deg slik at det ikke spruter varm olje på deg.
Stek fisken til den er gyllen.
Ertene kokes i lettsaltet vann. Sil av vannet når ertene har kokt noen minutter. Mos ertene med en gaffel sammen med smør eller olivenolje og sitronsaft.
Server fiskefiletene med ertemosen, pommes frites og sitronbåter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆