20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 glettsaltet torsk
2 stkgulrøtter
en halv stkpurre
4 stkpoteter
2 dlvann
1 stkfiskebuljongterning
1 sshvetemel
2 dlmelk
1 klypesalt og pepper
1 dlrømme
Fremgangsmetode
Fjern skinnet på 400 g lettsaltet torsk og del i biter, ca. 3 cm. Grovhakk 2 gulrøtter, ½ purre og 4 poteter.
Kok grønnsakene i 2 dl vann under lokk til møre, ca. 10 minutter. Rør inn 1 fiskebuljongterning.
Lag en jevning ved å røre sammen 1 ss hvetemel og 2 dl melk. Hell i gryten i en tynn stråle under omrøring. Kok opp og la sausen tykne.
Ha fisken i gryten og la den trekke i 3 minutter eller til gjennomkokt. Smak til med salt og pepper og rør inn 1 dl rømme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆