torsk
Kremet fiskegryte
En deilig kremet fiskegryte med både poteter og grønnsaker er super middagsmat!

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400glettsaltet torsk
2stkgulrøtter
en halvstkpurre
4stkpoteter
2dlvann
1stkfiskebuljongterning
1sshvetemel
2dlmelk
1klypesalt og pepper
1dlrømme
Fremgangsmetode
Fjern skinnet på 400 g lettsaltet torsk og del i biter, ca. 3 cm. Grovhakk 2 gulrøtter, ½ purre og 4 poteter.
Kok grønnsakene i 2 dl vann under lokk til møre, ca. 10 minutter. Rør inn 1 fiskebuljongterning.
Lag en jevning ved å røre sammen 1 ss hvetemel og 2 dl melk. Hell i gryten i en tynn stråle under omrøring. Kok opp og la sausen tykne.
Ha fisken i gryten og la den trekke i 3 minutter eller til gjennomkokt. Smak til med salt og pepper og rør inn 1 dl rømme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆