torsk
Krydderbakt torsk med sprøstekt chorizo og bakt søtpotet med oliventapenade
Gi juletorsken litt kryddersterkt følge. Torsk får mer smak og litt mer krutt når fisken bakes i ovnen med pepper og fennikel, og serveres med kryddersterk chorizopølse og salt oliventapenade.
45min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
2 stksøtpoteter (delt i to)
150 gsorte oliven (hakket)
3 ssgod olivenolje (ca.)
1 stkfinhakket sjalottløk
2 feddfinhakket hvitløk
1 tssitronsaft (smak til)
1 klypemalt sort pepper
50 gchorizo
2 stilkerfrisk timian
4 bitertorskeloin (à 160 g)
1 sssmør
1 tshel sort pepper
1 tsfenikkelfrø
Fremgangsmetode
Vask søtpotetene og legg dem i en ildfast form. Stek dem i ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Mens potetene står i ovnen lager du tapenaden.
Kjør oliven, olivenolje, sjalottløk, hvitløk, sitronsaft og pepper til en jevn masse med stavmikser eller blender.
Skjær chorizo i skiver og stek den sammen med litt timian i en varm panne til pølseskivene er sprøstekt.
Rist hel pepper og fenikkelfrø i tørr panne og knus dem i en morter eller lignende.
Bak torsken i en ildfast form sammen med litt smør og ristet sort pepper/fennikel i ca. 15 minutter ved 150 °C.
Lag et snitt i søtpotetene og fyll dem med tapenaden.
Tips! For å få enda mer smak i fisken og et fastere stykke kan man salte den i grovt salt i ca. 15 minutter. Skyll det av i kaldt vann og tørk fisken lett med kjøkkenpapir.
Tips! For å gjøre det enda mer festfint, kan du fritere tynne skiver søtpotet i litt olje og pynte med det på toppen av tapenaden.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆