torsk
Mac and cheese med torsk og bacon
Dette er retten for deg som egentlig ikke liker fisk: Deilig ostesaus, myk makaroni, saftig fisk og sprøtt bacon.

35min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400gbrosmefilet (eller torsk eller annen hvit fisk, skåret i små terninger)
100gbacon (i strimler)
500gmakaroni
6sssmør i terninger
en halvdlhvetemel
1klypesalt og pepper
8 og en halvdlhelmelk
8dlJarlsberg (revet)
2dlcheddarost (vellagret, revet)
3dlbrødrasp (fersk)
1stklaurbærblad
3stilkerfrisk timian (finhakket)
1feddhvitløk (presset eller finhakket)
2tsrevet sitronskall
1håndfullfinhakket persille
Fremgangsmetode
Kok makaronien til den er al dente (har tyggemotstand).
Skjær fisken i små terninger.
Skjær bacon i strimler og stek det nesten sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir.
Varm ovnen til 180 grader.
Smelt smøret. Tilsett mel og visp godt slik at du ikke får klumper. Tilsett litt salt og pepper. Så tilsetter du melken i porsjoner. Visp underveis. Når sausen har begynt å tykne, tilsetter du hvitløk, timian, laurbærblad og sitronskall.
Tilsett osten og la den smelte inn i sausen.
Smak til om du trenger mer salt eller pepper.
Tilsett makaroni og bland godt.
Smør en ildfast form. Legg fisketerninger i bunnen. Hell makaronisausen over. Strø med bacon og brødrasp på toppen.
Stek i ovnen i ca 15 minutter eller til du ser at retten har et fint og gyllent utseende.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆