torsk
Pannestekt torsk med chimichurri og brunet smør
Pannestekt torsk er en klassiker, men med chimichurri og brunet smør får den en ny, moderne – og veldig smakfull vri.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
600gCoop Torskefilet
800gsmåpoteter
1ssnøytral olje til steking
1klypesalt og pepper
Chimichurri:
1dlolivenolje
3sssitronsaft
1tsrødvinseddik
1stksjalottløk
1feddhvitløk
1håndfullpinjekjerner
4ssfrisk persille, finhakket
2ssfrisk oregano, finhakket
2ssfrisk koriander, finhakket
1klypesalt og pepper
Brunet smør:
150gmeierismør
Fremgangsmetode
Kok potetene i lettsaltet vann til møre, ca. 15-20 minutter.
Chimichurri
Rist pinjekjernene lett i en tørr panne til de er gylne.
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og bland med finhakkede urter, olivenolje, sitronsaft og rødvinseddik.
Tilsett pinjekjernene og smak til med salt og pepper. La chimichurrien stå og trekke i romtemperatur.
Pannestekt torsk
Krydre torsken med salt og pepper. Varm litt olje i en stekepanne på middels varme. Stek torskefiletene 3-4 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt og lett flaker seg når du trykker på den med en gaffel.
Brunet smør
Smelt smøret i en liten panne på middels varme. La småkoke til det blir nøttebrunt, ca. 3-4 minutter. Visp godt og pass på så det ikke brenner seg.
Servering
Legg torsken på en tallerken og fordel chimichurri over fisken. Server med brunet smør og småpoteter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆