Til hovedinnhold
torsk

Pannestekt torsk med chimichurri og brunet smør

Pannestekt torsk er en klassiker, men med chimichurri og brunet smør får den en ny, moderne – og veldig smakfull vri.

Pannestekt torsk med chimicurri og brunet smør servert med småpoteter, salat og sitronskive på beige tallerken med grønt bestikk ved siden av.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

600gCoop Torskefilet

800gsmåpoteter

1ssnøytral olje til steking

1klypesalt og pepper

Chimichurri:

1dlolivenolje

3sssitronsaft

1tsrødvinseddik

1stksjalottløk

1feddhvitløk

1håndfullpinjekjerner

4ssfrisk persille, finhakket

2ssfrisk oregano, finhakket

2ssfrisk koriander, finhakket

1klypesalt og pepper

Brunet smør:

150gmeierismør

Fremgangsmetode

Kok potetene i lettsaltet vann til møre, ca. 15-20 minutter.

Chimichurri

Rist pinjekjernene lett i en tørr panne til de er gylne.
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og bland med finhakkede urter, olivenolje, sitronsaft og rødvinseddik.
Tilsett pinjekjernene og smak til med salt og pepper. La chimichurrien stå og trekke i romtemperatur.

Pannestekt torsk

Krydre torsken med salt og pepper. Varm litt olje i en stekepanne på middels varme. Stek torskefiletene 3-4 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt og lett flaker seg når du trykker på den med en gaffel.

Brunet smør

Smelt smøret i en liten panne på middels varme. La småkoke til det blir nøttebrunt, ca. 3-4 minutter. Visp godt og pass på så det ikke brenner seg.

Servering

Legg torsken på en tallerken og fordel chimichurri over fisken. Server med brunet smør og småpoteter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen