torsk
Plukkfisk med bacon og crisp
Hvem sa plukkfisk må være kjedelig? Med bacon og crunch blir denne klassikeren plutselig en liten fest på tallerkenen.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gCoop Lettsaltet torsk
4 skiverCoop Bacon Uten Svor
400 gpoteter
2 stkløk
1 stkpurre
4 sssmør
4 sshvetemel
6 dlmelk
1 klyperevet muskatnøtt
2 stilkfrisk dill
Fremgangsmetode
Skrell potetene, kok dem møre, og del i terninger.
Del fisken i mindre biter. Finhakk løk og skjær purre i tynne skiver.
Smelt smør i en kjele, fres løken til den er myk og blank. Rør inn hvetemelet, spe gradvis med melk under omrøring, og kok opp. Rør godt så sausen ikke svir seg i bunnen.
Sprøstek bacon og kutt i biter.
Vend fisk, poteter og ¾ av purren inn i sausen. Pass på at fisken ikke koker i stykker, bare varm forsiktig opp til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Server med resten av purren, bacon og frisk, grovhakket dill på toppen.
Tips!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆