Til hovedinnhold
torsk

Plukkfisk med bacon og crisp

Hvem sa plukkfisk må være kjedelig? Med bacon og crunch blir denne klassikeren plutselig en liten fest på tallerkenen.

Plukkfisk med bacon og crisp, servert med purre, salt potetgull og frisk dill i blåmønstret hvit skål på dekket middagsbord.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

600gCoop Lettsaltet torsk

4skiverCoop Bacon Uten Svor

400gpoteter

2stkløk

1stkpurre

4sssmør

4sshvetemel

6dlmelk

1klyperevet muskatnøtt

2stilkfrisk dill

1håndfullsalt potetgull

Fremgangsmetode

Skrell potetene, kok dem møre, og del i terninger.
Del fisken i mindre biter, finhakk løk og skjær purre i tynne skiver.
Smelt smør i en kjele, fres løken til den er myk og blank. Rør inn hvetemelet, spe gradvis med melk under omrøring, og kok opp. Rør godt så sausen ikke svir seg i bunnen.
Sprøstek bacon og kutt i biter.
Vend fisk, poteter og ¾ av purren inn i sausen. Pass på at fisken ikke koker i stykker, bare varm forsiktig opp til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Server med resten av purren, bacon og frisk, grovhakket dill på toppen.
Knus litt potetgull over retten rett før servering for ekstra crunch.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen