torsk
Plukkfisk med bacon og crisp
Hvem sa plukkfisk må være kjedelig? Med bacon og crunch blir denne klassikeren plutselig en liten fest på tallerkenen.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600gCoop Lettsaltet torsk
4skiverCoop Bacon Uten Svor
400gpoteter
2stkløk
1stkpurre
4sssmør
4sshvetemel
6dlmelk
1klyperevet muskatnøtt
2stilkfrisk dill
1håndfullsalt potetgull
Fremgangsmetode
Skrell potetene, kok dem møre, og del i terninger.
Del fisken i mindre biter, finhakk løk og skjær purre i tynne skiver.
Smelt smør i en kjele, fres løken til den er myk og blank. Rør inn hvetemelet, spe gradvis med melk under omrøring, og kok opp. Rør godt så sausen ikke svir seg i bunnen.
Sprøstek bacon og kutt i biter.
Vend fisk, poteter og ¾ av purren inn i sausen. Pass på at fisken ikke koker i stykker, bare varm forsiktig opp til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Server med resten av purren, bacon og frisk, grovhakket dill på toppen.
Knus litt potetgull over retten rett før servering for ekstra crunch.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
