torsk
Sitrondampet torsk med poteter og cherrytomater
Dampet torsk blir enda bedre med sitron, hvitvin og hvitløk. De skivede potetene dampes i samme gryte, og sammen med cherrytomater og et dryss røstede pinjekjerner blir dette en kjempegod fiskemiddag!

30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600gtorskefilet i porsjonsstykker
4stkstore poteter (i tykke skiver)
4ssolivenolje
1stkrødløk (i skiver)
2feddfinhakket hvitløk
1dltørr hvitvin (eller eplejuice)
1stksitron (saften)
3dlfiskebuljong
1klypesalt og pepper
1dlpinjekjerner
12stkcherrytomater
2stilkerfrisk timian
Fremgangsmetode
Stek først potetskivene litt i olje i noen minutter før du tilsetter løk og hvitløk. La det surre på middels varme, løken skal bli blank, ikke brun. Hell på vin, sitronsaft og buljong. La det småkoke under lokk i ca 10 minutter.
Legg i fiskestykkene og la dem dampe under lokk 7–8 minutter. Krydre med salt og pepper.
Rist pinjekjernene i en tørr teflonpanne. Del tomatene i to og la dem bli varme i pannen.
Anrett alt i store, dype tallerkener med pinjekjerner, tomater og timian på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆