Til hovedinnhold
torsk

Torsk med baconpledd

Torsk med baconpledd, poteter og ertepuré på tallerken

30min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800gtorskefilet (uten skinn og ben)

1 og en halvpkbacon

tannpirkere

600gpoteter

1stkrødløk

3stilkbladpersille

2ssolivenolje

1sseplecidereddik

300gfrosne erter

2sssmør

flaksalt

pepper (grov)

Fremgangsmetode

Varm opp stekeovnen til 160 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetene. Kok potetene i 20-30 minutter.
Surr baconet rundt torskefiletene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett litt olje og stek torskefiletene på alle sider til baconet blir lett brunet.
Ha torsken i en ildfast form, og stek den til den er gjennomstekt, og begynner å flake seg i endene. Omtrent 10 minutter.
Kok opp vann i en liten kjele, ha i ertene og kok dem i 5 minutter. Hell av vannet, men ta vare på 1 dl kokevann. Ha i smør, og mos ertene med en stavmikser eller en potetstapper.
Smak til med salt og pepper. Tilsett litt av kokevannet dersom puréen blir fot tykk.
Skrell og kutt rødløken i to, deretter i tynne skiver. Vask og grovhakk bladpersillen. Hell vannet av de kokte potetene. Skrell dem, og del dem i to eller fire. Vend inn rødløk, persille, olivenolje og eplesidereddik. Smak til med flaksalt og grov pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit