30min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gtorskefilet (uten skinn og ben)
1 og en halv pkbacon
tannpirkere
600 gpoteter
1 stkrødløk
3 stilkbladpersille
2 ssolivenolje
1 sseplecidereddik
300 gfrosne erter
2 sssmør
flaksalt
pepper (grov)
Fremgangsmetode
Varm opp stekeovnen til 160 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetene. Kok potetene i 20-30 minutter.
Surr baconet rundt torskefiletene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett litt olje og stek torskefiletene på alle sider til baconet blir lett brunet.
Ha torsken i en ildfast form, og stek den til den er gjennomstekt, og begynner å flake seg i endene. Omtrent 10 minutter.
Kok opp vann i en liten kjele, ha i ertene og kok dem i 5 minutter. Hell av vannet, men ta vare på 1 dl kokevann. Ha i smør, og mos ertene med en stavmikser eller en potetstapper.
Smak til med salt og pepper. Tilsett litt av kokevannet dersom puréen blir fot tykk.
Skrell og kutt rødløken i to, deretter i tynne skiver. Vask og grovhakk bladpersillen. Hell vannet av de kokte potetene. Skrell dem, og del dem i to eller fire. Vend inn rødløk, persille, olivenolje og eplesidereddik. Smak til med flaksalt og grov pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆