torsk
Torsk med baconpledd og hjemmelaget ertepuré
Torsk pakket i sprøstekt bacon, servért med hjemmelaget ertepuré og deilige poteter med rødløk får fart på matlysten!

1t / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Torsk med baconpledd:
800gtorskefilet uten skinn og ben
1 og en halvpkbacon
Poteter:
600gpoteter
1stkrødløk
3stilkbladpersille
2ssolivenolje
1sseplecidereddik
Ertepuré:
300gfrosne erter
2ssmeierismør
1tsflaksalt (smak til)
1tsnykvernet pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Poteter
Kok opp en kjele med vann til potetene. Kok potetene i 20-30 minutter.
Skrell og kutt rødløken i to, deretter i tynne skiver. Vask og grovhakk bladpersillen. Hell vannet av de kokte potetene. Skrell dem, og del dem i to eller fire. Vend inn rødløk, persille, olivenolje og eplesidereddik. Smak til med flaksalt og grov pepper.
Torsk med baconpledd
Surr baconet rundt torskefiletene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett litt olje og stek torskefiletene på alle sider til baconet blir lett brunet.
Ha torsken i en ildfast form, og stek den på 160 grader til den er gjennomstekt, og begynner å flake seg i endene. Omtrent 10 minutter.
Hjemmelaget ertepuré
Kok opp vann i en liten kjele, ha i ertene og kok dem i 5 minutter. Hell av vannet, men ta vare på 1 dl kokevann. Ha i smør, og mos ertene med en stavmikser eller en potetstapper.
Smak til med salt og pepper. Tilsett litt av kokevannet dersom puréen blir fot tykk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆