torsk
Torsk med sitron og pinjekjerner
Pinjekjerner smaker nydelig som topping på fisk. Damp torsk, poteter og løk i pannen og topp med ristede pinjekjerner.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkstore poteter (i tykke skiver)
4 ssolivenolje
1 stkrødløk (i skiver)
2 feddfinhakket hvitløk
1 dltørr hvitvin (eller eplejuice)
1 stksitron (saften)
3 dlfiskebuljong
600 gtorskefilet i porsjonsstykker
1 klypesalt og pepper
1 dlpinjekjerner
12 stkcherrytomater
2 stilkerfrisk timian
Fremgangsmetode
Stek først potetskivene litt i olje i noen minutter før du tilsetter løk og hvitløk. La det surre på middels varme, løken skal bli blank, ikke brun. Hell på vin, sitronsaft og buljong. La det småkoke under lokk i ca 10 minutter.
Legg i fiskestykkene og la dem dampe under lokk 7–8 minutter. Krydre med salt og pepper.
Rist pinjekjernene i en tørr teflonpanne. Del tomatene i to og la dem bli varme i pannen.
Anrett alt i store, dype tallerkener med pinjekjerner, tomater og timian på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆