torsk
Torskegryte med tomat og oliven
Lekker torskegryte med smak av Middelhavet. Den enkle kombinasjonen av torsk, tomater, oliven og kapers skaper en fyldig og varmende gryte som er lett å lage.

25min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 pkCoop Torskefilet (à 400g)
400 gpoteter
4 ssCoop olivenolje
1 stkløk
3 feddhvitløk
1 tstørket oregano
en halv tschiliflak (kan sløyfes)
2 dlvann
1 boksCoop hakkede tomater
50 gsorte oliven uten sten
2 sskapers (kan sløyfes)
1 klypeflaksalt
1 håndfullfrisk basilikum
Fremgangsmetode
Kutt poteter i grove biter og kok i lettsaltet vann til de nesten er møre. Hell av kokevannet.
Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Varm 4 ss olivenolje på middels varme i en vid gryte med lokk, og stek løken til den er blank. Tilsett hvitløk, oregano og eventuelt tørket chili. La det surre i 1–2 minutter for å frigjøre smakene.
Tilsett hermetiske tomater, vann og et par klyper flaksalt. Kok i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett litt mer vann hvis du syns konsistensen er for tykk.
Vend inn poteter, oliven og kapers.
Legg i torskefiletene og dekk med lokk. Retten er klar når fisken flaker seg, etter ca. 10 minutter.
Server fiskegryten med et sjenerøst dryss frisk basilikum.
Dryss gjerne over “pangrattato”, ristede brødsmuler, slik de gjør i Italia på fisk- og skalldyrretter.
Gjør den mer barnevennlig:
Bruk 1 ss ketsjup i tomatsausen for søtere og rundere smak.
Bytt ut poteter med ris eller pasta.
Bytt ut kapers og oliven med mais eller små biter paprika eller gulrot.
La barna strø på pangrattato selv, krunsjen kan gjøre fisken mer spennende.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆
▆▆▆▆▆