Til hovedinnhold
torsk

Torskegryte med tomat og oliven

Lekker torskegryte med smak av Middelhavet. Den enkle kombinasjonen av torsk, tomater, oliven og kapers skaper en fyldig og varmende gryte som er lett å lage.

 Et nærbilde av en torskegryte med tomat, oliven, kapers og fersk basilikum i en vid, kobberfarget gryte.

25min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2pkCoop Torskefilet (à 400g)

400gpoteter

4ssCoop olivenolje

1stkløk

3feddhvitløk

1tstørket oregano

en halvtschiliflak (kan sløyfes)

2dlvann

1boksCoop hakkede tomater

50gsorte oliven uten sten

2sskapers (kan sløyfes)

1klypeflaksalt

1håndfullfrisk basilikum

Fremgangsmetode

Kutt poteter i grove biter og kok i lettsaltet vann til de nesten er møre. Hell av kokevannet.
Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Varm 4 ss olivenolje på middels varme i en vid gryte med lokk, og stek løken til den er blank. Tilsett hvitløk, oregano og eventuelt tørket chili. La det surre i 1–2 minutter for å frigjøre smakene.
Tilsett hermetiske tomater, vann og et par klyper flaksalt. Kok i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett litt mer vann hvis du syns konsistensen er for tykk.
Vend inn poteter, oliven og kapers.
Legg i torskefiletene og dekk med lokk. Retten er klar når fisken flaker seg, etter ca. 10 minutter.
Server fiskegryten med et sjenerøst dryss frisk basilikum.
Dryss gjerne over “pangrattato”, ristede brødsmuler, slik de gjør i Italia på fisk- og skalldyrretter.

Gjør den mer barnevennlig:

Bruk 1 ss ketsjup i tomatsausen for søtere og rundere smak.
Bytt ut poteter med ris eller pasta.
Bytt ut kapers og oliven med mais eller små biter paprika eller gulrot.
La barna strø på pangrattato selv, krunsjen kan gjøre fisken mer spennende.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen