Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Torskefilet med couscous og friske råvarer er lett å like

Denne marokkanske gryteretten er basert på friske råvarer. Med norsk torsk på topp blir det en uslåelig kombo som det skal godt gjøres å motstå.

Marrokansk torskegryte servert med rundstykker

15min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gtorskefilet

en halvtssalt

1ssolivenolje

2tsmalt spisskummen

1tsmalt pepper

2 og en halvdlcouscous

3 og en halvdlvann

400ghakkede tomater

en halvstksitron

1stkgrønnsaksbuljongterning

1håndfullsorte oliven

en halvpottebasilikum

Fremgangsmetode

Skjær torskefileten i biter og gni de inn med salt.
Fres krydderet i en kjele med litt olje. Tilsett couscous, vann, hakkede tomater, sitronsaft og buljong. Rør om og legg fiskebitene på toppen av blandingen når det begynner å koke.
Senk varmen og la gryta småkoke med lokk til fisken er klar, ca. 7 min. Topp med oliven og basilikum.

TIPS:

Tips 1 - Couscous inneholder blant annet kalium og magnesium, som begge bidrar til normal muskelfunksjon. Torsk er rik på omega-3, som er bra for hjerte, hjerne og ledd.

Tips 2 - Får du rester til overs er denne retten like nydelig dagen etter, enten til lunsj, eller som restemiddag.

Tips 3 - Ønsker du en mer fiber-rik rett, kan couscous erstattes med samme mengde byggryn.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit