salat
Fargerik tomatsalat med italiensk flatbrød
Tomater er gule, grønne og knallrøde. Feire sommeren med en tomatsalat av tomater i alle størrelser og farge - det smaker helt fantastisk!
![Fargerik tomatsalat med gule og rød tomater og frisk basilikum. Italiensk brød ved siden av.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1zeA9BRc6zWkliDI9YjAu2/12adc692e4cd8a977cc8e92b673a1f72/tomatsalat-med-flatbrod-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gtomater (i forskjellige farger)
4 ssextra virgin olivenolje
en halv stksitron (finrevet skall og saften)
2 sskapers
1 knivspisssalt og pepper
en halv pottebasilikum
Italiensk flatbrød:
en halv tstørrgjær
1 klypesukker
3 og en halv dllunkent vann
2 tssalt
2 ssgod olivenolje
8 dltipo 00 hvetemel
2 ssextra virgin olivenolje
2 stilkerfinhakket rosmarin
1 klypeflaksalt
Fremgangsmetode
Start med flatbrødet. Bland gjær, sukker og vann. La stå i ti minutter. Bland så inn salt, olje og mel til en fin deig. Sett til heving i 45 minutter.
Kjevle ut avlange pizzabrød. Pensle med olje tilsatt rosmarin og dryss over flaksalt.
Stek i oven på maks temperatur til brødene er sprø. Pensle igjen med rosmarinoljen og server til salaten.
Del tomatene i forskjellige former. Noen i skiver, noen delt i to eller fire. Legg dem utover et fint fat.
Lag en dressing av olivneolje, sitronsaft, sitronskall og kapers. Smak til med salt og pepper. Hell over tomatene og stø over med fine basilikumblader.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆