frukt og grønt
Fritert avokado
Klart man kan fritere avokado! Disse blir deilig sprø utenpå, og myke og gode inni. Perfekt tilbehør til grillet kjøtt. Frittene er nydelige å dyppe i en skarp chilisaus.
![Avokadoskiver dyppet i panering og fritert.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3TBzsQBnLqX1agSidey9Q1/c078c6c94b8c1db783564c3a9b207224/fritert-avokado.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkspisemodne avokadoer (skrelt og skåret i 12 båter hver)
1 lsolsikkeolje
1 stkegg (sammenpisket)
1 dlhvetemel
1 dlpanko (eller brødrasp)
en fjerdedel tskajennepepper
1 klypesalt og pepper
1 dlfinrevet parmesan
Fremgangsmetode
Rull hver avokadobåt i mel, så i egg.
Bland panko, salt, pepper, kajennepepper og parmesan. Vend avokadobåtene i blandingen.
Varm opp oljen i en høy gryte til ca 180 grader. Friter avokadobåtene til de er gylne. Legg de ferdige frittene på kjøkkenpapir og server med en gang.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆