frukt
Hermetiserte plommer med vanilje
Nå bugner det av norsk frukt og grønt, men altfor fort er det over. Ved å hermetisere plommene kan du hente frem sommersmaken også når det blir mørkt og kaldt ute.
1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kgplommer
700 gsukker (avhengig av hvor syrlige plommene er)
1 lvann
1 stkvaniljestang
en halv dlpresset sitronsaft
Fremgangsmetode
Lag sukkerlake ved å blande vann, sitronsaft og sukker. Legg i vaniljestang og kok opp. Hvor mye sukker som brukes er avhengig av hvor søte plommene er. Er det søte plommer, kan du redusere på sukkeret.
Har du små plommer, kan de legges i laken slik de er. La dem trekke de til er møre, men ikke kokt i stykker. Har du store plommer, bør du fjerne stein og skinn.
Kok opp vann i en egen kjele, og legg plommene i kokende vann i 20-30 sek. Ta opp og trekk av skinnet. Del dem i to, og fjern steinen. Legg plommene i laken etter hvert som det blir klart, slik at plommekjøttet ikke blir mørkt.
Når plommene er møre, legg dem tett i tett i varme rengjorte hermetikkglass.
Kok opp sukkerlaken på nytt, og sil. Fyll deretter kokende sukkerlake i glassene til de er fulle. Tørk godt av kanten på glasset. Legg på lokk og skru det tett til.
Oppbevares på et mørkt og kjølig sted.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆