Til hovedinnhold
frukt og grønt

Gresskarsuppe med gulrot

Gresskar egner seg ikke bare som skummel pynt til Halloween, du kan lage fantastisk mye god mat av gresskar. For eksempel denne nydelige fyldige gresskarsuppen med gulrot og hint av chili!

Suppeskål med gresskarsuppe toppet med gresskarkjerner, litt rømme og chilipulver.

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

500ggresskarkjøtt

500ggulrøtter (eller søtpoteter)

1stkgul løk

75gsmør

1 og en fjerdedelvann

1 og en fjerdededlhvitvin

1 og en halvsskyllingfond

1ssflytende honning

3dlmatfløte

1dæsjsalt og pepper (smak til)

1tschilipulver

4ssristede gresskarkjerner

Fremgangsmetode

Skrell og rens gresskaret, skjær kjøttet i terninger og kjør det til puré i en kjøkkenmaskin.
Skrell gulrøtter eller søtpoteter og løk og del dem i terninger.
Stek løk, gulrøtter/søtpotet og gresskarpuré i smør på middels varme i ca. 5 minutter. Tilsett vann, hvitvin, fond og honning. La suppen få et oppkok.
La suppen småkoke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
Kjør suppen jevn med stavmikser.
Tilsett fløte og chili og la suppen småkoke videre i ca. 5 minutter.
Tilsett mer væske hvis suppen blir for tykk. Smak til suppen med salt og pepper.
Tips! Du kan gjerne tilsette rå laks i denne suppen. Laksebitene skal bare trekke i suppen siste minuttene. Pynt gjerne med litt persille eller koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit