suppe
Gresskarsuppe med gulrot
Gresskar egner seg ikke bare som skummel pynt til Halloween, du kan lage fantastisk mye god mat av gresskar. For eksempel denne nydelige fyldige gresskarsuppen med gulrot og hint av chili!
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 ggresskarkjøtt
500 ggulrøtter (eller søtpoteter)
1 stkgul løk
75 gsmør
1 og en fjerdede lvann
1 og en fjerdede dlhvitvin
1 og en halv sskyllingfond
1 ssflytende honning
3 dlmatfløte
1 dæsjsalt og pepper (smak til)
1 tschilipulver
4 ssristede gresskarkjerner
Fremgangsmetode
Skrell og rens gresskaret, skjær kjøttet i terninger og kjør det til puré i en kjøkkenmaskin.
Skrell gulrøtter eller søtpoteter og løk og del dem i terninger.
Stek løk, gulrøtter/søtpotet og gresskarpuré i smør på middels varme i ca. 5 minutter. Tilsett vann, hvitvin, fond og honning. La suppen få et oppkok.
La suppen småkoke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
Kjør suppen jevn med stavmikser.
Tilsett fløte og chili og la suppen småkoke videre i ca. 5 minutter.
Tilsett mer væske hvis suppen blir for tykk. Smak til suppen med salt og pepper.
Tips! Du kan gjerne tilsette rå laks i denne suppen. Laksebitene skal bare trekke i suppen siste minuttene. Pynt gjerne med litt persille eller koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆