kål
Gratinert blomkål med spicy indisk saus
Kan det friste med billig vegetarmiddag som virkelig metter? Vi har oppgradert 80-tallsklassikeren gratinert blomkål med spennende krydder og deilig saus.
1t 35min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
1 stkstor blomkål
3 ssvegetabilsk olje
2 feddhvitløk
1 ssrevet ingefær
en halv tsspisskummen
en halv tsmuskat
en halv tsgurkemeie
en halv tschilipulver (smak til om du vil ha det sterkere)
1 klypesalt
1 sstomatpuré
1 bokshermetiserte knuste tomater
1 sssukker
1 bokskokosmelk
1 håndfullcashewnøtter
1 håndfullfrisk koriander
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180 grader. Fjern de ytterste bladene på blomkålen og kutt av stilken slik at blomkålen kan stå rett.
Legg blomkålen over i en ildfast form eller gjerne jerngryte med lokk.
Varm olje på middels temperatur i en stekepanne. Rasp hvitløk og ingefær på et fint rivjern. Surr dette i 2-3 minutter.
Tilsett spisskummen, muskat, gurkemeie og chili. Bruk ½ ts om du liker det mildt eller 1 ts om du liker det litt sterkere.
Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater og sukker. Bland godt. Tilsett kokosmelken og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og la det småputre i 5-10 minutter.
Finmal cashewnøttene i en foodprocessor og ha i sausen helt mot slutten.
Hell sausen over blomkålen og pass på at det kommer til i alle kriker og kroker. Sett på lokket og stek i ovnen i 1 time. Fjern lokket og stek videre i 20 minutter.
Grovhakk koriander og dryss på til slutt.
Serveres gjerne med ris og nanbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆