kål
Lun rosenkålsalat med sprø spekeskinke og sennepsvinaigrette
Sprøtt, salt, søtt og syrlig - lun rosenkålsalat med granateple, sprøstekt spekeskinke og hjemmelaget sennepsvinaigrette er både vakkert og smakfullt tilbehør. Like godt til nyttårskalkun som på koldtbordet.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Lun rosenkålsalat:
300gSmak* Rosenkål, frossen
1pkSmak* Spekeskinke (80 gram)
1stksjalottløk
1stkgranateple
30gmandler, røstede og saltede
2ssSmak* Olivenolje
Sennepsvinaigrette:
tre fjerdedelerdlSmak* Olivenolje
2ssdijonsennep
1tsflytende honning
2sseplecidereddik
1klypesalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Sennepsvinaigrette
Vend sammen dijonsennep, eplecidereddik, honning, salt og pepper.
Tilsett olivenolje gradvis mens du visper dressingen til en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper, og sett til side.
Lun rosenkålsalat
La rosenkålen tine i 15 minutter på kjøkkenbenken, og del så hver rosenkål i to.
Forvarm ovnen til 180 °C, og legg spekeskinken over på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek i ca. 5 minutter, til spekeskinken er sprø.
Rens granateplet og legg kjernene i en bolle.
Varm olje i en stekepanne, og stek rosenkålen på høy varme til den er gyllen.
Rens og skjær sjalottløk i tynne skiver, og ha i en bolle sammen med rosenkålen. Dryss over granateplekjerner.
Ringle dressingen over salaten, og vend godt sammen.
Grovhakk mandler og sprøstekt spekeskinke, og dryss over salaten sammen med granateplekjerner.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
