Til hovedinnhold
kål

Lun rosenkålsalat med sprø spekeskinke og sennepsvinaigrette

Sprøtt, salt, søtt og syrlig - lun rosenkålsalat med granateple, sprøstekt spekeskinke og hjemmelaget sennepsvinaigrette er både vakkert og smakfullt tilbehør. Like godt til nyttårskalkun som på koldtbordet.

Lun rosenkålsalat med spekeskinke og sennepsvinaigrette servert i svart skål med granateplekjerner og skivede mandler. Liten skål med granateplekjerner, og lite sausenebb med dressing på siden.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Lun rosenkålsalat:

300gSmak* Rosenkål, frossen

1pkSmak* Spekeskinke (80 gram)

1stksjalottløk

1stkgranateple

30gmandler, røstede og saltede

2ssSmak* Olivenolje

Sennepsvinaigrette:

tre fjerdedelerdlSmak* Olivenolje

2ssdijonsennep

1tsflytende honning

2sseplecidereddik

1klypesalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Sennepsvinaigrette

Vend sammen dijonsennep, eplecidereddik, honning, salt og pepper.
Tilsett olivenolje gradvis mens du visper dressingen til en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper, og sett til side.

Lun rosenkålsalat

La rosenkålen tine i 15 minutter på kjøkkenbenken, og del så hver rosenkål i to.
Forvarm ovnen til 180 °C, og legg spekeskinken over på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek i ca. 5 minutter, til spekeskinken er sprø.
Rens granateplet og legg kjernene i en bolle.
Varm olje i en stekepanne, og stek rosenkålen på høy varme til den er gyllen.
Rens og skjær sjalottløk i tynne skiver, og ha i en bolle sammen med rosenkålen. Dryss over granateplekjerner.
Ringle dressingen over salaten, og vend godt sammen.
Grovhakk mandler og sprøstekt spekeskinke, og dryss over salaten sammen med granateplekjerner.

Andre relevante oppskrifter