kål

Rosenkål med bacon og pinjekjerner

Rosenkål med sprøstekt bacon og ristede pinjekjerner er veldig godt, og superenkelt tilbehør til helstekt kalkun og kylling.

Rosenkål med bacon og pinjekjerner, i en mørk blå skål. Stekepanne med bacon i bakgrunnen. Lys blå linserviett.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

750grosenkål (frisk eller frossen)

5dlvann

1stkgrønnsaksbuljongterning

4sspinjekjerner

100gbacon

2sssmør

en halvtspepper

Fremgangsmetode

Rens rosenkålen, og fjern stygge blader. Del de største rosenkålene i to.
Ha vann og buljongterning i en gryte, og kok opp. Ha i rosenkålen, og kok i 4-7 minutter. Følg godt med, og sjekk når rosenkålen er mør. Overkokt rosenkål er ikke så godt.
Hell rosenkålen i en sil, og la renne godt av.
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne.
Sprøstek baconet.
Rett før servering bruner du smøret lett i en stekepanne, og har i alle ingrediensene. La blandingen varme seg, og smak til med pepper. Ha rosenkålsalaten i serveringsbolle og server straks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit