Til hovedinnhold
kål

Smashed rosenkål med cheddar og parmesan

Smashed, stekt rosenkål er julens svar på smashed poteter. Et nydelig tilbehør som er like godt til alt fra helstekt kalkun, pinnekjøtt og ribbe, som til kveldskosen.

Smashed rosenkål med cheddar og parmesan drysset med chiliflakes og servert i avlang svart skål på hvitt og rødt kjøkkenhåndkle. Liten skål med flaksalt,og spiseskje i tre med chiliflakes ved siden av.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

300gSmak* Rosenkål, frossen

40gSmak* Revet Cheddar

20gSmak* Parmigiano Reggiano

2ssSmak* Olivenolje

1tshvitløkspulver

1tsnykvernet pepper

en halvtssalt

Til servering:

1klypehavsalt

1klypechili flakes

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 225 °C varmluft.
Kok rosenkålen i 5-7 minutter, til de er helt møre.
Hell av vannet, og ringle over olivenolje, hvitløkspulver, nykvernet pepper og salt. Vend godt sammen.
Fordel rosenkålen utover en bakepapirkledd langpanne, og trykk hver rosenkål flat med baksiden av et glass.
Finriv parmesan, og strø over rosenkålen sammen med revet cheddar.
Stek midt i ovnen i 10-15 minutter, til osten er smeltet og rosenkålen er blitt gyllen.
Strø over flaksalt og chili flakes ved servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆