kål
Smashed rosenkål med cheddar og parmesan
Smashed, stekt rosenkål er julens svar på smashed poteter. Et nydelig tilbehør som er like godt til alt fra helstekt kalkun, pinnekjøtt og ribbe, som til kveldskosen.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
300gSmak* Rosenkål, frossen
40gSmak* Revet Cheddar
20gSmak* Parmigiano Reggiano
2ssSmak* Olivenolje
1tshvitløkspulver
1tsnykvernet pepper
en halvtssalt
Til servering:
1klypehavsalt
1klypechili flakes
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 225 °C varmluft.
Kok rosenkålen i 5-7 minutter, til de er helt møre.
Hell av vannet, og ringle over olivenolje, hvitløkspulver, nykvernet pepper og salt. Vend godt sammen.
Fordel rosenkålen utover en bakepapirkledd langpanne, og trykk hver rosenkål flat med baksiden av et glass.
Finriv parmesan, og strø over rosenkålen sammen med revet cheddar.
Stek midt i ovnen i 10-15 minutter, til osten er smeltet og rosenkålen er blitt gyllen.
Strø over flaksalt og chili flakes ved servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
