Til hovedinnhold
frukt og grønt

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Ovnsbakte rotgrønnsaker er nydelig tilbehør til kylling eller lam. Aller best er de på høsten, når de er i sesong.

Fargerike ovnsbakte grønnsaker i hvit firkantet form, med fersk rosmarin på toppen.

35min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

200ggulrot

200gknollselleri (sellerirot)

200gkålrot

200gpersillerot

4ssolje

4ssflytende honning

1stksitron (revet skall)

1dlfrisk mynte

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Skrell og kutt opp grønnsakene i like store biter (du kan godt bytte ut noen av grønnsakene med f.eks. rødbeter, skorsonnerot, gulbeter eller pastinakk).
Legg bitene i ildfast form og ha over olje, honning, sitronskall, salt og pepper.
Stek formen i ovn på 200 grader C i ca 35 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør rundt i grønnsakene nå og da.
Rett før servering skjæres mynten i strimler og vendes inn i rotgrønnsakene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit