potet
Bakt potet med 3 deilige toppinger
Bakt potet er en liten forundringspakke som du kan fylle med nytt og spennende fyll hver gang. Her er tre varianter med tre ulike typer ost. Alle bør prøves.

1t / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4stkstore poteter (med skall)
2ssrapsolje
100gsmør i terninger
1klypesalt og pepper
Cheddar og bacon:
180gbaconterninger (sprøstekt)
100gcheddarost (revet)
4sscrème fraîche
2ssfinhakket gressløk
Feta og soltørket tomat:
150gfetaost (smuldret)
8stksoltørkede tomater i olje (strimlet)
100gkalamata oliven (uten stein, grovhakket)
4stilkerfrisk oregano
Parmesan og fennikelsalami:
4tsolivenolje
2feddrevet hvitløk
4ssrevet parmesan
50gruccola (grovhakket)
en fjerdedeltsflaksalt
8skiverfennikelsalami
Fremgangsmetode
Fyr opp grillen og lag til et område uten direkte varme under risten. Du kan også bake potetene i ovnen på 190˚C.
Vask og tørk potetene godt. Stikk med gaffel 3-4 steder og gni inn skallet med litt olje. Legg på indirekte varme på grillen (eller på rist i ovnen). Stek potetene til de er møre (ca. 60 minutter).
La potetene hvile i 5 minutter. Skjær et dypt snitt på midten og grav ut den møre innmaten med skje. Mos sammen potet og smør og smak til med salt og pepper. Legg potetmosen tilbake i skallet og topp med det du liker best.
Ønsker du smeltet ost, kan potetene legges tilbake på grillen noen minutter.
Cheddar og bacon
Stek bacon i stekepanne.
Fyll bakt potet med revet ost og topp med crème fraîche, baconbiter og gressløk.
Feta og soltørket tomat
Smuldre fetaost og dytt godt ned i bakt potet.
Topp med soltørkede tomater, kalamataoliven og frisk oregano.
Parmesan og fennikelsalami
Bland sammen olivenolje, hvitløk, parmesan, ruccola og salt.
Dytt salamiskiver ned i bakt potet og fyll på med ruccolablandingen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆